Van Smart Commissioning tot Smart Maintenance

Van Smart Commissioning tot Smart Maintenance Door: FHI federatie van technologiebranches

LBC Tank Terminals Group richt zich momenteel op de uitbreiding van hun Rotterdam-locatie in het Botlek-gebied van Rotterdam. Het doel van het project, dat bekend staat als ‘Rainbow’, is om de huidige capaciteit te verdrievoudigen en om de veiligste en meest efficiënte terminal in de Rotterdamse haven te worden. In de gezamenlijke presentatie van LBC Tank Terminals Group en Endress+Hauser gaan de sprekers in op het slimmer maken van installaties.

LBC bouwt een nieuwe Tank Terminal. Er worden zestien gloednieuwe roestvrijstalen, verwarmde en geïsoleerde chemische opslagtanks met een capaciteit van 36.000 cbm geplaatst met alle benodigde meetinstrumentatie en nieuw proces automatiseringssysteem. Daarnaast wordt er optimaal gebruik gemaakt van digitalisatie om deze te vertalen naar slimme werkprocessen met als doel om te komen tot een conditie gebaseerde en voorspellende onderhoudsstrategie.

André Leeuwis – Regional EI&A Manager van LBC presenteert kansen en mogelijkheden om te komen tot slimme en effectieve werkprocessen voor de commissioning en start-up van de nieuwe Tank Terminal. Verder bespreekt hij ook de uitdagingen die zij in dit proces overwonnen hebben.

Jaap Westeneng van Endress+Hauser zal aansluitend vervolgstappen presenteren om te komen tot een conditie gebaseerde en voorspellende onderhoudsstrategie voor de LBC smart Tank Terminal.

U kunt zich als industrieel eindgebruiker, OEM’er of system integrator kosteloos registreren voor een bezoek via deze link.