Zicht op energie is dubbel winst

Zicht op energie is dubbel winst Door: Panasonic Industry

Dít is wat het meten van energie jullie kan opleveren

Wereldwijd dragen bedrijven bij aan een duurzame toekomst. Ook in Nederland, waar veel organisaties zich inzetten voor de Sustainable Development Goals van landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties. Samen moeten de doelen bijdragen aan een betere wereld in 2030 – en dat los van de initiatieven van bedrijven zélf.

A Better Life
Zo hebben we bij Panasonic onze Environment Vision 2050, met daarin een grote rol voor energiebesparing. Willen we toe naar 'A Better Life', dan komt het erop aan zo zuinig en duurzaam mogelijk met energie om te gaan. Niet alleen bij alles wat we zelf doen, maar ook heel nadrukkelijk door andere organisaties daarbij te helpen. Ook die van jullie.

Meet wat je meten wilt
Krijg zicht op jullie energieverbruik en maak kennis met de veelzijdige functionaliteit van onze Eco-POWER METER. Je meet ermee wat je maar meten wilt, zoals kilowatturen, voltages en aantallen ampère en werkt toe naar een verlaging van het CO2-verbruik. Zo behaal je dubbel winst: terwijl je bespaart op de energierekening, draag je ook bij aan jullie duurzame ambities. Doelgericht en efficiënt.

Zij gingen je al voor:
In de automotive vertrouwen vestigingen van Continental wereldwijd op de monitoring van hun energieverbruik via de Eco-POWER METER. In de grafische industrie doet Koenig & Bauer dat, zoals ook Panasonic Energy in de alkalinebatterijfabriek in het Belgische Tessenderlo met zo’n vierhonderd Eco-POWER METERS werk maakt van energiemanagement. Benieuwd naar wat de meter jullie kan opleveren? Lees snel verder!

Eco-POWER METER: zo veelzijdig is energiemanagement

Reductie van de uitstoot van CO2, zicht op wat er daadwerkelijk wordt verbruikt en lagere productiekosten. Met de Eco-POWER METER werkt jullie organisatie toe naar veelzijdig energiemanagement. Ontdek waar je wat kunt verbeteren en realiseer een energiebesparing van 5 tot 22% ten opzichte van het huidige energieverbruik binnen jullie bedrijf.

Schakel voor predictive maintenance
De Eco-POWER METER biedt je volledig zicht op jullie energieverbruik. En daarvan reikt de impact ver. Zo is de meter te koppelen met analoge modules, waardoor bijvoorbeeld de input van een batterij via de meter laat zien wanneer het tijd is voor onderhoud. Net zo goed is ook predictive maintenance van een distributiekast mogelijk, dankzij het meten van temperatuur.

Remote alles bijeen
Vanaf één punt zicht op meerdere toepassingen? De Eco-POWER METER maakt het mogelijk, als hoofdmodule waaraan meerdere modules zijn te koppelen. Zicht op de status en het verbruik van bijvoorbeeld meerdere besturingskasten, een generator en airconditioning? Je ziet het allemaal op één en dezelfde meter. Die je bovendien op afstand kunt uitlezen, visualiseren en vergelijken, dankzij de koppeling met onze webserver.

Grip op blindvermogen
Los van de besparing biedt de Eco-POWER METER je zicht op het aanwezige blindvermogen. Door het meten van dat niet-effectieve vermogen krijg je de extra belasting van leidingen, onderdelen en machines helder in beeld. Je elimineert piekbelastingen, dringt onnodig energieverbruik terug en voorkomt discussies met de energieleverancier over de hoogte van het daadwerkelijke stroomverbruik.

Voldoe aan de wetgeving
Zicht op energie optimaliseert jullie proces. Bovendien helpt de Eco-POWER METER bij nog een, niet onbelangrijk, aspect voor bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas verbruiken. Naast dat zij maatregelen moeten nemen in het kader van de energiebesparingsplicht, geldt voor hen ook de informatieplicht en daarmee de rapportering van diezelfde maatregelen. Krijg volledig grip op energiemanagement en je voldoet een stuk eenvoudiger aan de wetgeving.

Wil je meer weten over hoe je de Eco-POWER METER snel en efficiënt inzet in jullie proces? Roel Lommers vertelt je er graag meer over, vraag een gratis adviesgesprek aan via deze link, of bel: +31-(0)499-37 27 27