Platform Industrial System Integrators

Dienstverlening in softwareontwikkeling en systeemintegratie speelt een nadrukkelijke rol in de bedrijfskolom. Steeds meer eindgebruikers besteden het ontwikkelen en implementeren van industriële software uit. De onafhankelijke Industrial System Integrators zijn actief in een groeiend marktsegment. Daarnaast wordt de vraag naar onafhankelijke toeleveranciers groter. Een reden hiervoor is de veranderende technologie. Uit de markt komt ook steeds meer vraag naar open systemen.

De afhankelijkheid van System Suppliers wordt soms door eindgebruikers als nadelig ervaren. Engineering Contractors en installatiebedrijven zijn op hun beurt weinig gespecialiseerd in het adequaat oplossen van complexe automatiseringsproblematiek. De Industrial System Integrators passen daardoor bij een sterke behoefte voor een neutrale invulling van de integratie.

Verder wordt de ontwikkeling van de markt voor Industrial System Integrators gestimuleerd door de steeds krachtiger oplossingen die met steeds kleinere systemen gerealiseerd kunnen worden en waarmee steeds grotere en complexere processen bestuurd kunnen worden. Dit soort oplossingen passen één op één bij het profiel van Industrial System Integrators.

Wat is een Industrial System Integrator?

Het Platform ISI hanteert de volgende definitie:
Een Industrial System Integrator is een dienstverlenend bedrijf of bedrijfsonderdeel, gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van industriële automatiseringsoplossingen door het integreren van verschillende systemen en/of producten en bijbehorende software. Een Industrial System Integrator werkt op turnkey basis en kent daarbij:

  • Een focus op procesautomatisering.
  • Dienstverlening als core business.
  • Systeem-/productafhankelijkheid.

Activiteiten

De System Integrator heeft een breed werkveld. Daarom heeft elke bijeenkomst een eigen focus/thema. Thema’s die de revue zijn gepasseerd zijn bijvoorbeeld Cyber Secrurity bij waterschappen en openbaar aanbesteden bij Rijkswaterstaat.