Op donderdag 14 oktober vond de vierde Instrumentatie & Analyse themadag van 2021 plaats: de praktijk van ANALYSE methoden.

Hieronder vind je de replays van de webinars en de PDF versies van de presentaties die achteraf gedeeld mochten worden. Klik hier voor de onderwerpen en replays van de drie andere themasessies.

 

Programma donderdag 14 oktober: de praktijk van ANALYSE methoden

9.30 – 10.00
REPLAY
PRESENTATIE
Ontdek inline concentratiemeting via refractometrie (of brekingsindex) als breed inzetbare techniek
Inline concentratiemeting van eindproducten, in processen en toevoerstromen gebeurt zowat overal, in elk bedrijf in elke sector. Er worden verschillende meettechnieken gebruikt, maar refractometrie (of meten van de brekingsindex) is de meest robuuste en betrouwbare van allemaal. Ontdek tijdens het webinar wat refractometrie precies is en wat je ermee kan doen.

Door Feb Theys van Elscolab

10.15 – 10.45
REPLAY
PRESENTATIE
Inline analyse op basis van NIR sensor technologie: toepassingen in de petrochemie
De kwaliteitscontrole van brandstoffen op terminals is tot nu toe een vervelend karwei dat vaak inefficiënt verloopt. Een monster wordt genomen en vervolgens naar een laboratorium gestuurd, waarna het uren kan duren voordat de kwaliteitsresultaten bekend zijn. Is deze staalname bovendien wel representatief? Near Infra Red (NIR) technologie biedt een alternatief.

Door Katrijn Nys van Agidens en Justin van Dael van FuqonDownload voor meer informatie over dit onderwerp de application notes:

 

De 4 Instrumentatie & Analyse Themadagen: De praktijk van… worden mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

 

Mediapartners: