• Home
  • Nieuws
  • Locatie
  • Exposanten
  • Mediapartners
  • Contact
  • Historie
    • LabAnalyse 2022
    • LabAnalyse Week 2020
    • LabAnalyse 2019
      • Presentaties en programma 2019
      • Exposanten 2019
    • LabAnalyse 2017
      • Presentaties en programma 2017
      • Exposanten 2017
    • LabAnalyse 2015
      • Presentaties en programma 2015
        • Rondleidingen
          • Rondleiding Axis gebouw (118)
          • Rondleiding NIOO-KNAW
          • Rondleiding Radix gebouw (107)
          • Rondleiding RIKILT gebouw (123)
      • Exposanten 2015
    • LabAnalyse 2013
      • Presentaties en programma 2013
      • Exposanten 2013
  • Account
    • Login
  • Login
  • Zoeken

LabAnalyse

Trends en ontwikkelingen in analyse

Presentaties en programma 2013

Het programma van LabAnalyse bestaat uit 14 lezingen en duurt van 09:30 uur tot 16:00 uur.
Hieronder vindt u via de blauwe links de beschrijvingen of presentaties van de lezingen:

09.30 – 10.00 Ontvangst
10.00 – 10.05 Welkom en introductie van dagvoorzitters
Plenair
10.05 – 10.45 Dioxins in our food: Where are we 14 years after the Belgian chicken-gate?
Jean Francois Focant, CART – Center for Analytical Research and Technology ULG
10.45 – 11.15 Pauze
Zaal 1 – Voedsel(veiligheid) Zaal 2 – Chemie & Milieu
11.15 – 11.40 Stijgende behoefte naar Nederlandse babyvoeding
Eelko ter Schure, FrieslandCampina
Op weg naar Hyperformance LC
Peter Schoenmakers, UvA/TI-COAST
11.40 – 12.05 Food safety still a matter of concern
Wim Traag, RIKILT
Productie van chemicaliën, biotransportbrandstoffen en materialen uit biomassa
Ben van Egmond, ECN
12.05 – 13.05 Lunch
13.05 – 13.30 Actuele ontwikkelingen in “Dioxinen analyses met GC-MS/MS” binnen de Agrofood
Sabina Hofmeyer, Qlip
Fysische en chemische analyses bij verbetering van katalysatoren
Wim Duijn, Albemarle
13.30 – 13.55 The added value of selected ion flow tube mass spectrometry (SIFT-MS) to the on-going malting and brewing research
Jessika De Clippeleer, KAHO Sint-Lieven
Bepaling van totaal stikstof in afvalwater: welke alternatieven zijn er t.o.v. de Kjeldahl N methode?
Chris Vanhoof, Vlaamse Instelling voor Technologisch onderzoek (VITO)
13.55 – 14.20 Moleculaire analysis; RNA, DNA en eiwit in voedingsmiddelen
Harm Janssens, TLR
Gisteren, vandaag en morgen…
De ontwikkeling van organische analyses in Het Waterlaboratorium
Cees Bijsterbosch, Het Waterlaboratorium
14.20 – 14.45 Pauze
14.45 – 15.10 Analyse van acrylamide in voedsel
Erwin Kaal, DSM Food Specialties
Milieu analyses: trends in regelgeving en gevolgen voor het laboratorium
Jaap-Willem Hutter, Alcontrol
Plenair
15.10 – 15.35 Zonder chemie kun je niet koken!
Pierre Wind, topkok
15.35 – 16.00 Borrel

 

Pagina’s

  • LabAnalyse Week 2020
  • Exposanten
  • Nieuws
  • Contact
  • Vereniging

Contact FHI

Brancheorganisatie Laboratorium Technologie
Telefoon: +31 (0)33 465 75 07
www.fhi.nl/laboratoriumtechnologie

Disclaimer

Privacy FHI

Cookies

Copyright © 2023 · Onderdeel van FHI ·