• Home
  • Nieuws
  • Locatie
  • Exposanten
  • Mediapartners
  • Contact
  • Historie
    • LabAnalyse 2022
    • LabAnalyse Week 2020
    • LabAnalyse 2019
      • Presentaties en programma 2019
      • Exposanten 2019
    • LabAnalyse 2017
      • Presentaties en programma 2017
      • Exposanten 2017
    • LabAnalyse 2015
      • Presentaties en programma 2015
        • Rondleidingen
          • Rondleiding Axis gebouw (118)
          • Rondleiding NIOO-KNAW
          • Rondleiding Radix gebouw (107)
          • Rondleiding RIKILT gebouw (123)
      • Exposanten 2015
    • LabAnalyse 2013
      • Presentaties en programma 2013
      • Exposanten 2013
  • Account
    • Login
  • Login
  • Zoeken

LabAnalyse

Trends en ontwikkelingen in analyse

De uitersten van GC en LC technieken in food

De uitersten van GC en LC technieken in food

10 september, 2015 door Wendy

De sprekers van het LabAnalyse event in de sessie ‘Voeding’ zoeken de uitersten op van de analysetechnieken. Binnen NIZO worden screening platforms ontwikkeld waarbij de uitdaging zit in snelheid, hoeveelheid maar ook kleine volumen en lage concentraties. FrieslandCampina stelt weer hoge eisen aan de robuustheid en selectiviteit

Lees meer

Categorie: Nieuws, Nieuwsbrief 2 Tagged: analysetechnieken, FrieslandCampina, kindervoeding, NIZO, Voeding, Wageningen UR

Algen, een nieuwe bron

Algen, een nieuwe bron

10 september, 2015 door Wendy

Algen zijn snelgroeiende organismen die op basis van fotosynthese efficiënt voedingsstoffen uit water en koolstofdioxide vanuit de lucht benutten. Door cellen van algen gecontroleerd kapot te maken, is het mogelijk om waardevolle biomoleculen te verkrijgen. Deze kunnen na verdere scheidingen dienen als interessante bouwstenen voor chemicaliën en

Lees meer

Categorie: Nieuws, Nieuwsbrief 2 Tagged: Algae Food & Fuel, algen, biomateriaal, organismen, voedingsstoffen, Wageningen UR

GC-IMS analyse van VOC’s in levensmiddelen

GC-IMS analyse van VOC’s in levensmiddelen

10 september, 2015 door Wendy

De combinatie van een gaschromatograaf (GC) met een Ion Mobility Spectrometer (IMS) is dé oplossing voor een snelle en selectieve detectie van onder andere vluchtige organische componenten (VOC’s) in levensmiddelen. De FlavourSpec bestaat uit een automatische headspace-injector, voorzien van GAS software met een zeer eenvoudig menu voor

Lees meer

Categorie: Nieuws, Nieuwsbrief 2 Tagged: analyse, Da Vinci Laboratory Solutions, FlavourSpec, gaschromatograaf, spectrometer

Quant platform voor oliën, vetten en ongemalen voedingsproducten

Quant platform voor oliën, vetten en ongemalen voedingsproducten

10 september, 2015 door Wendy

Al velen jaren worden in de laboratoria van de voedingsmiddelen-industrie verschillende natchemische analyses op eetbare oliën en vetten uitgevoerd. Hierbij kunt u denken aan de bepaling van het trans- en vrije vetzuurgehalte, verzepings-, jood- en zuurgetal. LipidQuant FT-NIR spectrometer biedt voor deze analyses een kortere tijd (2/3

Lees meer

Categorie: Anaspec Solutions, Nieuws, Nieuwsbrief 2 Tagged: analyse, Anaspec Solutions, cuvetten, spectrometer, voedingsproducten

Pagina’s

  • LabAnalyse Week 2020
  • Exposanten
  • Nieuws
  • Contact
  • Vereniging

Contact FHI

Brancheorganisatie Laboratorium Technologie
Telefoon: +31 (0)33 465 75 07
www.fhi.nl/laboratoriumtechnologie

Disclaimer

Privacy FHI

Cookies

Copyright © 2023 · Onderdeel van FHI ·