• Home
  • Nieuws
  • Chromatografie themadag
  • Exposanten
  • Vereniging
    • Leden
    • Lid worden
    • Contact
  • Historie
    • LabAnalyse 2019
      • Presentaties en programma 2019
      • Exposanten 2019
    • LabAnalyse 2017
      • Presentaties en programma 2017
      • Exposanten 2017
    • LabAnalyse 2015
      • Presentaties en programma 2015
        • Rondleidingen
          • Rondleiding Axis gebouw (118)
          • Rondleiding NIOO-KNAW
          • Rondleiding Radix gebouw (107)
          • Rondleiding RIKILT gebouw (123)
      • Exposanten 2015
    • LabAnalyse 2013
      • Presentaties en programma 2013
      • Exposanten 2013
  • Account
    • Login
  • Login
  • Zoeken

LabAnalyse

Trends en ontwikkelingen in analyse

Presentaties en programma 2015

Het programma bestond uit 14 lezingen en een rondleidingsessie en duurde van 09:00 uur tot 17:00 uur.
Hieronder vindt u via de blauwe links de beschrijvingen van de lezingen én de presentaties:

09.00 – 09.30 Ontvangst
09.30 – 09.40 Welkom en introductie van dagvoorzitters
Martine Kampman, FNLI & Stefan Kools, Vereniging MilieuChemTox
09.40 – 10.10 Komt eerst het eten en dan de moraal?
Saskia van Ruth, Wageningen UR
10.10 – 10.40 Hoe vinden we de stoffen die effecten veroorzaken in het milieu?
Pim Leonards, VU
10.40 – 11.10 Pauze
Voeding
Milieu
11.10 – 11.35 Het NIZO Micro Diner: snelle GC/MS analyses in wijn
Wilma Wesselink & Catrienus de Jong, NIZO Food Research
Brede chemische screening beschermt drinkwaterkwaliteit
Ton van Leerdam, KWR Watercycle Research Institute
11.35 – 12.00 Hoe noten te kraken?
Marc Jansen, Intertaste
Multi-component analyse ten behoeve van hergebruik kassenwater
Bob van Bijnen, Waterapplicatiecentrum (WAC)
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 – 13.25 Uit de NVWA wereld van voeding, gezondheid en contaminanten; OPZOUTEN MET ACRYLAMIDE
Peter Verheijen, NVWA
Bioraffinage: Hoe door algen & kritische analyses, productie van hoogwaardige producten te krijgen
Michel Eppink, Wageningen UR
13.25 – 13.50 Het gebruik van NIR op voedermiddelen
Christiaan Kapper, NutriControl
Online microbiologische monitoring voor Milieu én Voeding
Joep Appels, microLAN
13.50 – 14.20 Pauze
14.20 – 14.45 Eiwitten in voedsel: kwantitatieve analyse van hydrolyse en modificatie
Peter Wierenga, Wageningen UR
Ecotoxicologische analyses met organismen in bodem- en wateronderzoek
Thijs de Kort, Grontmij
14.45 – 15.10 Nutrienten onderzoek in kindervoeding
Hans Cruijsen, FrieslandCampina
Bio-based metingen: essentieel voor het milieu
Maurice Hiemstra, ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland)
15.10 – 15.40 Pauze
15.40 – 16.40 Rondleidingen op de Wageningen Campus

 

Aanmelden online bezoek

Registreer hier

Pagina’s

  • LabAnalyse Week 2020
  • Exposanten
  • Nieuws
  • Contact
  • Vereniging

Contact FHI

Brancheorganisatie Laboratorium Technologie
Telefoon: +31 (0)33 465 75 07
www.fhi.nl/laboratoriumtechnologie

Disclaimer

Privacy FHI

Cookies

Copyright © 2021 · Onderdeel van FHI ·