• Home
  • Nieuws
  • Locatie
  • Exposanten
  • Mediapartners
  • Contact
  • Historie
    • LabAnalyse 2022
    • LabAnalyse Week 2020
    • LabAnalyse 2019
      • Presentaties en programma 2019
      • Exposanten 2019
    • LabAnalyse 2017
      • Presentaties en programma 2017
      • Exposanten 2017
    • LabAnalyse 2015
      • Presentaties en programma 2015
        • Rondleidingen
          • Rondleiding Axis gebouw (118)
          • Rondleiding NIOO-KNAW
          • Rondleiding Radix gebouw (107)
          • Rondleiding RIKILT gebouw (123)
      • Exposanten 2015
    • LabAnalyse 2013
      • Presentaties en programma 2013
      • Exposanten 2013
  • Account
    • Login
  • Login
  • Zoeken

LabAnalyse

Trends en ontwikkelingen in analyse

NIR stimuleert de creativiteit in de strijd tegen voedselfraude

Het wordt steeds belangrijker om de kwaliteit van producten te waarborgen. Vooral natuurlijke grondstoffen kunnen een behoorlijke invloed hebben op het uiteindelijke eindproduct. Veel producenten hebben allerlei controles en analyses ontwikkeld om inzicht te hebben in de samenstelling van grondstoffen. NIR biedt de mogelijkheid om een willekeurig product te meten tegen een database, zodat voorspeld kan worden welk product het betreft. Is NIR op deze manier in te zetten als ingangscontrole van grondstoffen?  Is het tevens mogelijk om een screening te hebben voor mogelijke fraude? Zijn verschillen in spectra zo specifiek dat kleine afwijkingen in een natuurlijke grondstof worden waargenomen? Een voorzichtige verkenning van product identificatie voor diverse natuurlijke grondstoffen en fraudesignalering.

Pieter Vos, Nutrilab

Terug

Pagina’s

  • LabAnalyse Week 2020
  • Exposanten
  • Nieuws
  • Contact
  • Vereniging

Contact FHI

Brancheorganisatie Laboratorium Technologie
Telefoon: +31 (0)33 465 75 07
www.fhi.nl/laboratoriumtechnologie

Disclaimer

Privacy FHI

Cookies

Copyright © 2023 · Onderdeel van FHI ·