FHI-HRM Actualiteitenseminar 2017


FHI HRM-ACTUALITEITENSEMINAR 2017
Alle seinen op groen: duurzaam vooruit!

Wilt u meer weten over de veranderingen in arbeidsrecht en tevens op de hoogte worden gebracht van HR-trends en ontwikkelingen?

Klik dan hier om u aan te melden voor het FHI HRM-Actualiteitenseminar 2017!

Programma

12.00 uur Ontvangst met lunch
12.30 uur

 

 

 

Welkom en opening door
dagvoorzitter Bart Brouwers, iScreen

 

 

 

12.45 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Duurzame inzetbaarheid:
arbeidsrechtelijke tools om
langer doorwerken mogelijk te maken
Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is van groot belang. Met de vergrijzing, de verhoging van de pensioen- en de AOW-leeftijd en de krapte op de arbeidsmarkt wordt het voor werkgevers van groot belang om oudere werknemers te faciliteren en hen de mogelijkheid te bieden langer door te werken. Hierbij speelt ook bewustwording aan de kant van de medewerker.
In deze sessie zullen arbeidsrechtelijke haken en ogen worden besproken die verband houden met het faciliteren van duurzame inzetbaarheid en welke impact dat kan hebben op de arbeidsrelatie.

 

Tjeerd Hoekstra en Frank Verlaan, CMS

13.45 uur Pauze

Keuzemogelijkheid uit een van de twee parallelsessies!

14.00 uur

 

 

 

 

 

 

 

Parallelsessie; zaal 1
Duurzame inzetbaarheid is kijken naar de toekomst
Veel mensen denken bij ‘duurzame inzetbaarheid’ aan een preventief beleid ten aanzien van ziekteverzuim. Maar het is meer dan dat! Hoe houd je je organisatie en medewerkers nu én in de toekomst goed inzetbaar? En hoe behoud en vergroot je hun arbeidsproductiviteit? Duurzame inzetbaarheid gaat over deze vragen en draagt voor een groot deel bij aan het wendbaar maken van je organisatie voor de toekomst. In deze interactieve presentatie vertelt Sandra Engelbertink van VIT hoe je een sparringpartner kunt zijn voor je werknemer.Sandra Engelbertink, VIT
14.00 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

Parallelsessie; zaal 2
Gevolgen nieuwe Europese privacyregeling 2018 voor HRVanaf mei 2018 hebben we allemaal te maken met de AVG/GDPR: de nieuwe Europese Privacywetgeving. Juist als HR- en salarisprofessional heeft u te maken met privacygevoelige gegevens. Maar wat mag u nu wel wat niet vastleggen?
Op basis van welke grondslag? En hoe lang mag u dat bewaren? Meer specifiek wordt ingegaan op wat u wel en niet mag vastleggen bij ziekte van een werknemer, screening van sollicitanten, in het personeelsdossier, een kopie paspoort, cameratoezicht en het lezen van (privé)e-mail.Dik van Leeuwerden, ADP
14.45 uur Pauze

Keuzemogelijkheid uit een van de twee parallelsessies!

15.00 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

Parallelsessie; zaal 1
Prinsjesdag 2017 en de Kabinetsformatie: wat valt er te verwachten voor het nieuwe jaar?
Prinsjesdag was dit jaar anders dan anders. Het kabinet was immers (nog) demissionair en had weinig ruimte om met ‘nieuwe plannen’ te komen. De begrotingen en het Belastingplan waren zodoende ‘beleidsarm’.
Wouter Brookman, senior beleids-adviseur bij VNO-NCW en MKB-Nederland, zal tijdens deze sessie de actualiteit bespreken. Op het moment van schrijven is er nog geen regeerakkoord, maar op 2 november waarschijnlijk wel. Hij laat zijn licht schijnen over de gepresenteerde plannen en de gevolgen op het gebied van HRM en fiscaliteit.Wouter Brookman, VNO-NCW – MKB-Nederland
15.00 uur

 

 

 

 

 

 

 


Parallessessie; zaal 2
Van verzuim naar inzetbaarheid
Steeds meer organisaties beseffen dat inzetten op preventie en inzetbaarheid noodzakelijk is om verzuim vóór te zijn. Echter kampen veel organisaties met veel, lang, of frequent verzuim, waardoor acties een ad hoc karakter hebben en verzuim een doorn in het oog blijft. Hoe kunnen we een krachtige aanpak hanteren op verzuim, en tegelijkertijd de transitie maken van verzuim naar inzetbaarheid?Sandy van Beuzekom en Martine Themmen, Inhealth
15.45 uur Pauze
16.00 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is 16:00 uur… tijd voor Cup-A-Soup!

Maar dan de personificatie daarvan. Bart Brouwers zal u wakker schudden.
Uw comfortzone duiden om u direct daarna uit te dagen deze te verlaten…
Bart Brouwers helpt mensen het onbekende te omarmen en het onvoorziene te benutten. Hij wijst daarbij de ongebaande paden en mobiliseert ieders mentale wendbaarheid. Zijn drijfveer: Speel het spel dat ‘leven’ heet. Andere zeggen over hem “Bart regisseert de rollen in jezelf; van het kwetsbare kind tot de onoverwinnelijke superheld.” Als belevingsregisseur is Bart als geen ander in staat om het menselijke gedrag te verklaren – voorkeuren inzichtelijk te maken en drijfveren te benoemen. Dit alles op een zeer herkenbare en vermakelijke manier. Een spiegel voorhouden. Waarom? Om u kennis te laten maken met de kracht die dat met zich meebrengt. In de bijdrage die Bart deze dag levert zal hij u aansporen om uw nieuwsgierigheid te volgen als de krachtige impuls die door deuren breekt. Maak kennis met de kracht van communicatie.

Bart Brouwers, iScreen

17.00 uur Netwerkborrel

 

Meer informatie: Andreas Meijer; (033) 465 75 07.

De programma’s van de vorige twee edities van het FHI HRM-Actualiteitenseminar kunt u hier vinden: