FHI HRM-seminar 2020, ONLINE (05-11-2020)


FHI HRM-ACTUALITEITENSEMINAR 2020

donderdag 5 november 2020; 10.30 uur

Volledig ONLINE (via MS TEAMS)

 

Wil je meer weten over de veranderingen in arbeidsrecht en tevens op de hoogte worden gebracht van HR-trends en ontwikkelingen? Dan is dit online seminar, speciaal voor de bij FHI aangesloten lidbedrijven, bij uitstek de plaats waar je deze informatie vandaan haalt en online kunt sparren met andere HR-professionals uit de technologiebranches!

Een greep uit de reacties van een aantal deelnemers aan het seminar in 2019:

  • “Altijd prettig om in korte tijd bijgepraat te worden; presentaties waren superduidelijk en compleet. Compliment!”
  • “Goede thema’s: dat is echt de reden dat ik gekomen ben”.
  • “Ik vond het een hele goede middag en verliet Leusderend met veel energie. De sessies waren zinvol en interessant. Ook de afsluiting vond ik geweldig”.
  • “Ik zat op de terugweg (ondanks de file) erg enthousiast in de auto! Erg blij dat ik aanwezig was op dit seminar. Veel inspiratie en concrete kennis opgedaan waar we binnen onze organisatie direct met aan de slag kunnen”.

Programma donderdag 5 november 2020

De programma’s van de vorige edities van het FHI HRM-Actualiteitenseminar kun je hier vinden:

Aanmelden en kosten

Aanmelden kan via de aanmeldknop bovenaan deze pagina. De kosten bedragen

  • € 99,- (voor een minimale deelname aan drie sessie)
  • € 125,-, voor deelname aan vier sessies
  • € 140,- voor deelname vijf sessies
  • € 150,- voor deelname aan zes sessies

De genoemde kosten zijn exclusief btw en gelde voor leden van FHI of MinacNed. Voor niet-leden geldt een deelnamebedrag van € 99,- per  sessie, exclusief btw per persoon.

Annulering geeft geen recht op creditering van kosten, wel kan een vervangende deelnemer worden aangemeld.

 


Sessies:

Actualiteiten Arbeidsrecht

Lara Smeets van Lexsigma Advocaten zet de actualiteiten binnen het arbeidsrecht uiteen.
Per 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. Wat zijn de eerste ervaringen van de veranderingen in het ontslagrecht en aangaande de flexibele contracten. Aan de hand van pakkende praktijk-voorbeelden worden handvatten gegeven hoe je deze ervaringen in jouw HR-beleid kunt verwerken.

 


Killer employee journeys in de technologiebranche

door Astrid Karsten, sr. Consultant Agile & Talentontwikkeling

In haar presentatie “Killer employee journeys in de technologiebranche” neemt Astrid Karsten het publiek mee in een simpele maar doeltreffende manier om aan de slag te gaan met HR-vraagstukken. Met veel praktische voorbeelden en interactie is de sessie toegankelijk voor zowel leidinggevenden als HR-professionals. Na de sessie kun je direct aan de slag met het verbeteren van de employee journey.


Door het werken in veel verschillende omgevingen en functies, maakt Astrid snel connectie met zowel business als IT, uitvoerend als leidinggevend. “Een integrale blik is onmisbaar voor succesvolle verandering. Een wendbare inrichting van HR is daarbij onontbeerlijk.”
Haar missie? Het belang van persoonlijke ontwikkeling voor meer succes en geluk van organisaties onder de aandacht brengen. “Anything can happen if you let it”.
Astrid is co-auteur van ‘Agile Transformeren‘ en bezig met haar volgende boek ‘Toolkit voor Agile Talentontwikkeling’.


Het nieuwe pensioenakkoord; wat voor invloed heeft die op mijn pensioenregeling?

door Roel van den Heuvel, HBR Pensioen

In het onlangs gesloten pensioenakkoord zijn een aantal belangrijke beslissingen gevallen, waardoor het pensioenstelsel fors zal veranderen en zal worden aangepast aan onze moderne tijd.

Door de lage rente is het voor bedrijfspensioenfondsen niet meer mogelijk om de middelloonregeling te handhaven. De belangrijkste hoofdzaken van het akkoord worden besproken door Roel van den Heuvel van HBR Brancheverzekeringen/HBR Pensioen.
In het pensioenakkoord worden zeven onderwerpen behandeld: AOW-leeftijd, afschaffing doorsnee premie, 10% vrije opname, eenvoudiger nabestaandenpensioen, nieuwe contractvormen, arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP-ers en vervroegd uittreden.

Naast deze onderwerpen wordt ingegaan  op de nieuwe contractvormen en zal nader worden toegelicht wat de gevolgen zijn voor u.


Zelfsturende teams; hoe zet je medewerkers effectief in binnen je team?

door Ewa Dieleman, iScreen

Nieuwe tijden vragen om een flexibele organisatie. Flexibiliteit maakt de organisatie wendbaar om in te spelen op trends en veranderende behoeften. Om te komen tot flexibiliteit wordt er veel gesleuteld aan teams door extra (organisatorische) taken bij (multidisciplinaire) teams neer te leggen. Naast de personele kant wordt er niet altijd aandacht besteed aan bedrijfsprocessen.

Ewa Dieleman pleit voor integrale aanpak waarin psychologie (kijk op de mens, met zijn persoonlijkheid, talenten en voorkeuren) en bedrijfskunde (met zicht op je bedrijfsprocessen, met bijbehorende werk- en resultaatgebieden, en knelpunten) gecombineerd worden en gemeenschappelijke taal krijgen.

Ewa vertelt hoe het werken met Rollenmodel tegelijkertijd voor meer effectiviteit in organisaties zorgt en een boost geeft aan persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers en teams.

Drs. Ewa Dieleman is Arbeid- en Organisatiepsycholoog, werkt bij iScreen in de rollen van: assessmentpsycholoog, trainer, stage- en onderzoeksbegeleider, IT coördinator, functioneel beheerder van diverse systemen, Security Officer, lid R&D team en projectleider. In haar rol als organisatieadviseur zet ze o.a. Rollenmodel in om organisaties beter te maken.


Werken in de nieuwe werkelijkheid

door Ronald Klee, ArboNed

De corona-pandemie heeft in zeer korte tijd voor een cultuuromslag gezorgd in de manier waarop we werken. Wat we eerder ‘het nieuwe werken’ noemden, is nu het werken in de nieuwe werkelijkheid. Thuiswerken heeft zeker voordelen: werknemers blijken vaak productiever, worden minder snel afgeleid en hebben geen reistijd of filestress.

Maar thuiswerken stelt werkgevers ook voor uitdagingen. Wat kunt u doen om werknemers prettig en gezond te laten thuiswerken? Hoe geeft u effectief leiding op afstand? Hoe houdt u het teamgevoel vast? Hoe voorkomt u overbelasting van uw werknemers door een verstoorde werk-privébalans?

Ronald Klee, consultant Arbeid & Organisatie bij onze partner ArboNed, geeft u aan de hand van de 3B’s (Bricks, Bytes en Behaviour) antwoord op deze vragen. En bruikbare handvatten en oplossingen om het werken in de nieuwe werkelijkheid tot een succes te maken!


De impact van Dienend Leiderschap op bedrijfsresultaten

door Inge Nuijten, Redpoint Company

Inge Nuijten maakt de impact van dienend-leiderschap op bedrijfsresultaten helder. Klanten belonen steeds vaker bedrijven die duurzaam en maatschappelijk verantwoord bezig zijn en oog voor hen hebben. Ook de slag om talent wordt gewonnen door bedrijven die oprecht betrokken zijn bij hun mensen en bijdragen aan zingeving. Inge maakt bedrijven bewust hoe mensen op de beste, leukste en meest impactvolle manier kunnen ‘leiden’ in plaats van ‘lijden’. Daartoe geeft ze super praktische, evidence based, waardevolle inzichten, tips en tools. Haar aanpak kenmerkt zich door ‘energie eenvoud impact’. Haar credo is ‘rijkdom is het verrijken van anderen’.

Sinds 2000 werkte Inge voor een aantal grote organisaties en op dit moment is zij eigenaar van het Institute for Servant-Leadership (INSP) en Redpoint Company. Zij schreef onder andere de boeken ‘Wetenschap van dienend-leiderschap’ en ‘Echte leiders dienen’. Aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University, behaalde Inge in 2009 mijn PhD op het onderwerp Servant-Leadership.