LabQuality workshop 2019


Op donderdag 31 oktober 2019 organiseert FHI branche Laboratorium Technologie deze nieuwe workshop bij
VSL in The Metrology Tower in Delft.

Deze workshop heeft als thema “Vertrouwen in meetresultaten”. In het lab is men dagelijks bezig met het doen van metingen en analyses. De resultaten hiervan vormen de basis voor het nemen van beslissingen. Maar hoe zorg je voor betrouwbare analyseresultaten? Hoe kan je ervoor zorgen dat de meetdata aan de juiste kwaliteitseisen voldoet? Welke rol spelen kalibratie, validatie en certificeringen hierin? De workshop LabQuality geeft inzicht in deze aspecten én biedt een kijkje bij de labs van VSL of NMi.

De workshop is gericht op kwaliteitsmanagers, Q/A managers, labmanagers, (hoofd)analisten, KAM managers, R&D managers uit de (petro)chemische industrie, voeding & agro, test en contract labs, milieulabs en universiteiten en instituten.

Programma

12.00 – 13.00 uur Inloop met lunch
13.00 – 13.15 uur Welkomstwoord en introductie van VSL door Marc Pieksma, Scientific Program Manager
13.15 – 13.45 uur Presentatie VSL door Désirée Vink-Sinteur, Kwaliteitsmanager
13.45 – 14.15 uur

Een Echt Certificaat van Echtheid
Wie weleens naar “Tussen Kunst en Kitsch” heeft gekeken, weet het waarschijnlijk al; het ene certificaat is het andere niet. Op welke zaken kun je letten, waardoor een certificaat wederzijds meerwaarde oplevert?
Het helpt al enorm als alle betrokkenen iets weten over de wet of standaard waartegen is gecertificeerd. Claimen dat iets een ISO XYZ certificaat heeft, terwijl die standaard betrekking heeft op andersoortige producten, is een veeg teken. Andersom heeft het vragen naar nodeloos veel certificaten ook geen positieve invloed.
En, als het certificaat dan eenmaal is overlegd, wat zijn dan de daarin opgenomen beperkingen / grenzen? Een praktische tip is dan ook verder te kijken dan alleen het voorblad van een certificaat. Welke activiteiten, of producten vallen hieronder?
Aan de hand van een aantal voorbeelden, zullen deze en enkele andere tips de revue passeren.
Wim Volmer, Business Development Manager, NMi Certin B.V.
14.15 – 14.45 uur Pauze
14.45 – 15.00 uur Pitches deelnemende bedrijven
15.00 – 15.30 uur Presentatie #3 – nader in te vullen
15.30 – 16.15 uur Rondleiding bij VSL of NMi
16.15 – 17.00 uur Borrel

 

Het doel van deze workshop is om technologieaanbieders en gebruikers dichter bij elkaar te brengen en kennis uit te wisselen. Gezien de beperkte ruimte op de locatie is er plaats voor maximaal 100 bezoekers en 8 deelnemende bedrijven.

Deelname met een table-top stand is NIET meer mogelijk.

Sponsoren