Life Science 2022


Op dinsdag 5 april 2022 vindt de eerste live editie van het Life Science Event plaats. Het programma is samengesteld rondom een drietal thema’s:

  • Innovatieve ontwikkelingen in DNA- technologieën
  • Celbiologie
  • Next Gen Sequencing

De key notes worden verzorgd door dr. Anne Rios van het Prinses Maxima Centrum en dr. ir. Bart Keijser van TNO, die spreekt over LAMP gebaseerde diagnostiek van pathogene LAMP gebaseerde diagnostiek van pathogene micro-organismen.

Prof. dr. Ed Schuuring, praat over de impact van next gen sequencing en whole genome sequencing in de moleculaire diagnostiek van patiënten met kanker. Dr. Sander Kooijmans van het UMC Utrecht bespreekt de mogelijkheden, vooruitgang en uitdagingen rondom het toepassen van exosomen als RNA afgiftesystemen.

Naast gevestigde namen is er ook ruimte voor start-ups. Nog geen twee jaar geleden won het studententeam van Rapidemic de prestigieuze iGEM-wedstrijd met hun innovatieve testkit voor het snel opsporen van infectieziekten. Inmiddels werkt de start-up hard aan de eerste prototypes. Violette Defourt van Rapidemic vertelt tijdens het Life Science Event over het project.

Dit is slechts een tipje van de sluier van het conferentieprogramma. Het complete programma vindt u op de website www.fhi.nl/lifescience. Hier kunt u zich ook kosteloos registreren.

Op de informatiemarkt tonen leveranciers hun innovaties en nieuwste technieken.