Symposium Next Generation Medical Microbiology 2018


Op woensdag 7 maart 2018 vindt het symposium “Next Generation Medical Microbiology” plaats bij het Westerdijk Instituut in Utrecht. Dit symposium wordt georganiseerd door FHI, branche Laboratorium Technologie in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie (KNVM).

Het programma omvat een 3-tal lezingen, een rondleiding, pitches door de participerende bedrijven en diverse mogelijkheden tot netwerken. De lezingen bieden inzicht en achtergronden in microbiologisch onderzoek in het verleden, heden en de toekomst, moleculaire diagnostiek en next generation sequencing.

Voor wie?

Analisten, researchers, laboratoriummedewerkers en -managers werkzaam
op een microbiologisch lab.

Deze workshop is helaas volgeboekt. Aanmelden is vanaf nu niet meer mogelijk.
Via dit emailadres kunt u zich melden voor de reservelijst: rachel@fhi.nl

Programma

10.30 uur Ontvangst
11.00 uur Welkomstwoord door dagvoorzitters
11.15 uur Presentatie #1 door Marco Janssens over efficiency in het microbiologisch laboratorium: automatisering en lean.
12.00 uur Pitches sponsoren
13.00 uur Lunchpauze
Gelegenheid tot rondleiding door Westerdijk Instituut, op basis van inschrijving
14.15 uur Presentatie #2 door Heiman Wertheim over de gevolgen van het toepassen van nieuwe technieken/automatisering binnen de moleculaire diagnostiek voor de functie van microbiologisch analist. Hierbij komt ook (na) scholing van de analisten aan de orde.
15.00 uur Presentatie #3 door Anita Schurch over moleculaire diagnostiek en Next Gen Sequencing. Wat betekent dit voor het vak van analist.
15.45 uur Afsluiting door dagvoorzitter
16.00 uur Borrel
16.30 uur Einde

Locatie

Het Westerdijk Instituut beheert een wereldvermaarde collectie van levende schimmels, gisten en bacteriën en is een expertisecentrum voor mycologie, onderzoek naar schimmels en zwammen. Deelname aan de rondleiding is beperkt en wordt bepaald op volgorde van aanmelding.

Adres:
Het Westerdijk Instituut
Uppsalalaan 8
3584 CT  UTRECHT

Deelname

Deelname aan dit symposium is kosteloos voor eindgebruikers in de microbiologie, zoals analisten, researchers en labmanagers. Van distributeurs en leveranciers vragen wij een bijdrage van € 95,- exclusief btw. Gezien de locatie en de interactieve setting is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 100 personen.
Aanmelden is niet meer mogelijk.

Deelnemende bedrijven

Dit symposium wordt mede mogelijk gemaakt door: