Cluster Laboratoriummeubilair & -inrichting

Binnen dit cluster vallen de bedrijven die zich bezig houden met het inrichten van laboratoria. Het omvat zowel de inrichting van een nieuw laboratorium alsook renovatie. Naast meubilair en veiligheidskasten valt ook cleanroom inrichting onder dit cluster.

LabSafety event en workshop

Het LabSafety event is gericht op veiligheid op het lab. Dit event belicht het belang van veilig werken op het laboratorium. Ervaringen en methodieken worden gedeeld met als doel om bewustwording te creëren van de risico’s én informatie te delen over werkwijzen waarmee die risico’s kunnen worden beperkt. Een uitgebreid conferentieprogramma gaat in op persoonlijke veiligheid en een veilige werkomgeving. Daarnaast tonen de leveranciers hun oplossingen op de informatiemarkt. Lees hier meer over het LabSafety event.

Tijdens de even jaren wordt een workshop-editie georganiseerd op een gastlocatie. Deze workshop is een middagsessie en bestaat uit een conferentieprogramma, expositiegedeelte en rondleidingen in laboratoria.

LabNL

De gloednieuwe vakbeurs LabNL toont de nieuwste technologieën, innovaties, oplossingen en tools voor het laboratorium. Een breed aanbod aan bedrijven, gericht op labinrichting, -apparatuur en verbruiksartikelen tot aan analytische en optische instrumenten, chemicaliën, labautomation en life science-oplossingen, geven acte de présence.

World of Technology & Science

World of Technology & Science (WoTS) bestaat uit vijf werelden: World of Laboratory, World of Automation, World of Motion & Drives, World of Electronics en Industrial Processing. Elke wereld heeft een eigen identiteit, expositieprogramma en beursprojecten. Door dit aanbod richt elke wereld zich op de eigen bezoekersdoelgroepen.

Tijdens de World of Laboratory presenteren zo’n 150 exposanten uit de laboratoriumtechniek hun innovaties, kennis en productontwikkelingen. Door middel van seminars, beursprojecten en andere activiteiten worden bezoekers geïnformeerd over en geïnspireerd door nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Lees hier meer informatie over WoTS.