Behandel gevoelige chromatografie monsters met zorg

Behandel gevoelige chromatografie monsters met zorg Door: SALM EN KIPP

Het indampen of drogen van chromatografiemonsters en -fracties met thermolabiele verbindingen vraagt om een speciale aanpak. Je wilt immers geen degradatieproducten of extra pieken die het chromatogram verstoren. Een rotatie vacuüm concentrator biedt uitkomst. Bij temperaturen rond kamertemperatuur en een druk van een paar millibar verdampt het oplosmiddel zonder te bevriezen. Dus ideaal voor biologische en farmaceutische verbindingen die niet bestand zijn tegen de destructief hoge temperaturen bij destillatie, verdampingsblokken en rotatieverdampers. Daarnaast is deze techniek sneller dan vriesdrogen. Dat maakt de rotatie vacuüm concentrator tot een subtiel en snel alternatief voor deze technieken.

Martin Christ optimaliseerde deze techniek tot in de details, en heeft voor elke toepassing en ieder budget een geschikte configuratie.

Bekijk hier die mogelijkheden.

Volg de lezing “Rotation Vacuum Concentration – handling and sample preparation applications in Chromatography” tijdens de FHI Chromatografie Online Themadag.