Bepaal de migratie in Voedselverpakkingen met Thermische Extractie

Bepaal de migratie in Voedselverpakkingen met Thermische Extractie Door: Da Vinci Laboratory Solutions

Thermische extractie Kennis over de interactie tussen voedselverpakking en etenswaren is van groot belang voor de voedingsmiddelenindustrie. Zowel de mogelijke overdracht van voedingscomponenten naar de verpakking als de migratie van ongewenste verbindingen van de verpakking naar de etenswaren kunnen namelijk een effect hebben op de smaak of de geur.

Analyse door Directe Thermische Extractie

In een GERSTEL application note wordt beschreven hoe deze mogelijke overdracht te bepalen is voor de verpakking van koekjes, crackers en snoepgoed. Hiervoor is een GERSTEL MultiPurpose Sampler (MPS) gecombineerd met een Thermal Desorption Unit (TDU) en een Cooled Injection System (CIS 4) PTV-type Inlet voor een geautomatiseerde Directe Thermische Extractie (DTE) analyse. De resultaten tonen aan dat directe thermische extractie een zeer goede methode is voor kwantificering en beoordeling van mogelijk overdracht van verbindingen tussen verpakkingen en voedingsproducten.

Een kleine hoeveelheid van het monster, typisch 10-50 mg, wordt in een lege thermische desorptiebuis geplaatst en vervolgens wordt het onder een stroom van inert gas in de thermische desorptie-eenheid verwarmd om vluchtige en semi-vluchtige verbindingen uit het monster vrij te maken . De analyten worden opgevangen en vervolgens bepaald via een GC/MS systeem.

Voordelen van Thermische Extractie

De Directe thermische extractie vereist weinig monstervoorbereiding en kan ingezet worden voor een sporenanalyse van het verpakkingsmateriaal. Zo werd door deze extractie de verbinding benzaldehyde aangetoond in één merk van de snoepverpakkingen en bleek deze 79 ± 6 ng te zijn in 25 mg van de verpakking.

De GERSTEL oplossing biedt een analist een groot aantal analytische opties voor een chemische analyse. Zo kan de analist gemakkelijk wisselen tussen vloeistof- en grootvolume-injectie, vaste fase micro-extractie (SPME) en statische headspace-analyse, afhankelijk van de analytische behoeften op dat moment.
De inzet van de TDU module maakt thermische desorptie, directe thermische extractie, Twister- en Thin Film-SPME-analyses mogelijk. Andere opties zijn Dynamic Headspace (DHS), een andere thermische extractietechniek, en pyrolyse. Het wisselen van de modules is gemakkelijk aan te passen voor een nieuwe analyse.

Wilt u meer weten over Thermische desorptie of extractie? Bezoek dan onze stand B066 op WoTS in Hal 7 of download de application note.