CELLdisc™ familie blijft groeien

CELLdisc™ familie blijft groeien Door: Greiner Bio-One B.V.

CELLdisc ™ is een meerlagig celkweekvat met een groeioppervlak van 250 cm2 tot 10.000 cm². Het innovatieve ergonomische ontwerp geeft een 40% groter oppervlak / volumeverhouding dan conventionele meerlagige systemen.

CELLdisc™ is beschikbaar in een 1-, 4-, 8-, 12-, 16-, 24-, en 40-laags uitvoering. De 1-laags alléén in TC, de meerlagige uitvoeringen in TC én Advanced TC behandeling.

Het centraal geplaatste ventilatiekanaal zorgt voor een uniforme verdeling van gas door het apparaat terwijl de brede opening het handmatig vullen vereenvoudigt.

Het compacte en robuuste cilindrische apparaat is uitermate geschikt voor automatisering en opschaling van massacelkweek.

Voor het verbinden van de afzonderlijke lagen is een gepatenteerde, deeltjesvrije assemblagetechniek gebruikt en het complete eindproduct is USP Class VI-gecertificeerd. Daarnaast is CELLdisc ™ gegarandeerd steriel (SAL 10-6), niet-pyrogeen, niet-cytotoxisch en vrij van detecteerbaar DNase, RNase en menselijk DNA.

Met gesloten systemen is het niet nodig om een ​​celkweekvat  te openen tijdens celkweek en dus verontreinigingen worden voorkomen. Gesloten systemen zijn vereist in veel toepassingen en vooral belangrijk in GMP-faciliteiten. Voor verbeterde steriliteit heeft Greiner Bio-One de nieuwe CELLdisc ™ ontwikkeld met gesloten vuldoppen. Deze vuldoppen bestaan ​​uit flexibele USP Klasse VI gecertificeerde siliconen buizen bevestigd aan de schroefdop. De siliconenslang kan met behulp van de bijbehorende MPOC-connector veilig worden aangesloten op vloeistofreservoirs zoals mediazakken.

Downloads 👇🏻
CELLdisc ™ brochure
CELLdisc ™ flyer
Flyer CELLdisc ™ with closed filling caps
CELLdisc ™ Technical Notes