Centrum voor wereldwijde voedselinnovatie opent deuren in Wageningen

Centrum voor wereldwijde voedselinnovatie opent deuren in Wageningen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Nederland opent de deuren van het Global Coordinating Secretariat (GCS) in Wageningen, een centrum voor wereldwijde voedselinnovatie. Dat heeft premier Rutte woensdag bekendgemaakt tijdens een digitale bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF).

Het WEF wil nieuwe technologieën en innovaties in de voedselketen aanjagen om zo de voedselzekerheid te verhogen. Het GCS moet daar een bijdrage aan leveren door vanuit Nederland wereldwijde gevestigde regionale voedselinnovatiehubs aan te sturen. Deze hubs helpen boeren, bedrijven, wetenschappers en andere partijen uit de voedselketen bij elkaar te brengen met als doel innovaties en bedrijfs- en verdienmodellen te ontwikkelen die kunnen bijdragen aan een meer duurzame en toekomstbestendig voedselsysteem.

Bijna twee miljard mensen hebben wereldwijd geen of onvoldoende toegang tot voedzaam en veilig voedsel. Circa 690 miljoen mensen hebben gebrek aan goede voeding of hebben chronische honger. Met de voorspelde groei van de wereldbevolking en de impact van de klimaatcrisis wordt de urgentie van voedselonzekerheid steeds groter.

Het kabinet en ontwikkelmaatschappij Oost NL – dat werkt in opdracht van de provincie Gelderland en provincie Overijssel) – geven het GCS financiële ondersteuning met het vormen van een klein kernteam. Het GCS zal de regionale hubs helpen met opschaling, nieuwe regionale hubs aanjagen en werken aan wereldwijde partnerschappen voor innovatie.

Lees dit bericht op Rijksoverheid.nl voor meer informatie.