De basis van betrouwbare analyseresultaten

De basis van betrouwbare analyseresultaten Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Kalibratie, validatie, normeringen en standaarden spelen een grote rol bij het verkrijgen van betrouwbare analyseresultaten. Bent u geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen en informatie op dit gebied? Tijdens het seminar Kalibratie en Kwaliteit op woensdag 3 oktober delen experts hun kennis met u. De gelijknamige X-pedition biedt op een hele praktische manier, door middel van interactieve demonstraties en challenges, informatie over onder meer standaarden, methodes van kalibreren, opleidingen, normen en kwaliteitseisen.

De X-pedition Kalibratie & Kwaliteit biedt inzicht in kalibratie, validatie en normeringen. Doe de pipetting challenge op de stand van Analis en sluit toevalligheden uit, houd kwaliteit in eigen hand en vertrouw de resultaten. Lab-QAcademy verzorgt opleidingen voor test- en kalibratielabs en vertelt u er alles over op hun stand. Met Mobile Sensor Management (MSM) van HACH vereenvoudigt u de kalibratie van uw procesinstrumenten. En op de stand van ELS/Optimus Instruments leert u hoe kalibratie en onderhoud bijdragen tot een lagere Total-Cost-Of-Analysis. Gilson International legt uit aan welke eisen pipetten moeten voldoen en waar gebruikers van pipetten rekening moeten houden. De “standards playbook”, een app van Merck, geeft inzicht in de mysterieuze wereld van referentie materialen.

Uw kennis wordt getest doordat op elke stand een vraag wordt gesteld over kalibratie en kwaliteit in het lab, bij de juiste antwoorden ontvangt u een LCD klok op waterenergie.

Het bijbehorende seminar vindt plaats op woensdag 3 oktober. Sprekers van onder andere VSL, RIVM en NEN nemen u mee in de actuele ontwikkelingen rondom accreditatie, kalibratie en normeringen. Ervaringsdeskundigen van SYNLAB en Qlip geven een inkijkje in hun dagelijkse praktijk.

Wilt u ook meer leren over het fundament van betrouwbare analyseresultaten? Meld u dan nu aan voor deze X-pedition en het seminar.