De VACUETTE® Virus Stabilisatie Buis (VST) is miljoenen keren gebruikt over de hele wereld

De VACUETTE® Virus Stabilisatie Buis (VST) is miljoenen keren gebruikt over de hele wereld Door: Greiner Bio-One B.V.

Sinds de uitbraak van de COVID-19 pandemie, is het detecteren van virussen in toenemende mate de focus geworden van de aandacht van de gezondheidszorg.
De VACUETTE® Virus Stabilisatie Buis (VST) is miljoenen keren gebruikt over de hele wereld voor het veilige vervoer van monstermateriaal voor PCR testen in het laboratorium. Als wereldspeler staat Greiner Bio-One dicht bij haar klanten.

Succesvolle bedrijfsontwikkeling in 2021
In 2021 genereerde Greiner Bio-One International GmbH een omzet van 695 miljoen euro (+ 0.4 %; FY 2020: EUR 693 miljoen) met 2,540 medewerkers, 28 vestigingen en vele distributiepartners in meer dan 100 landen. Greiner Bio-One maakt deel uit van Greiner AG, gevestigd in Kremsmünster (Oostenrijk).

Zoals in 2020, was de VACUETTE® Virus Stabilisatie Buis (VST) was grotendeels verantwoordelijk voor de zeer positieve omzetontwikkeling in het voorgaande jaar. De positieve bedrijfsontwikkeling in 2021 is echter ook te verklaren door de toegenomen vraag naar standaardproducten in zowel de bedrijfsonderdelen Preanalytics als BioScience. De producten spelen ook een belangrijke rol bij de diagnostiek van SARS-CoV2 en de ontwikkeling van vaccins. BioScience-producten omvatten o.a. ELISA-microplaten, weefselkweekbuizen en -flessen en producten voor massa weefselkweek.

Uitdagingen aangepakt dankzij toegewijde medewerkers
Als internationaal actief bedrijf is Greiner Bio-One sterk beïnvloed door de overspannen en gedeeltelijk onderbroken toeleveringsketens. Ernstige vertragingen bij internationale containerleveringen en een enorme stijging van vrachtkosten en grondstofprijzen hebben gevolgen gehad voor de bedrijfsvoering. Dat deze zeer uitdagende situatie is gelukt, is enerzijds te danken aan een vooruitziende planning, maar vooral ook aan de hoge toewijding van de medewerkers. 

De koers uitzetten voor de toekomst: vergroening en digitalisering
Op het gebied van vergroening zijn deelprojecten succesvol afgerond. Zo zijn de productielocaties in Oostenrijk en Duitsland overgeschakeld op gecertificeerde groene stroom. In totaal hebben de energie-efficiëntieprojecten 1.670 MWh elektriciteit bespaard.Een trend die al geruime tijd aan de gang is en in de toekomst steeds belangrijker zal worden, is het onderwerp digitalisering in de zorg. Greiner Bio-One heeft een systeemoplossing ontwikkeld die al enkele jaren in gebruik is en die in de toekomst via een nieuwe joint venture gerichter zal worden doorontwikkeld en gedistribueerd.

Nieuwe slogan “making a difference” 
Het bedrijf heeft vorig jaar in een grootschalig project haar waardepropositie aan klanten opnieuw gedefinieerd en wil zich onder het motto "making a difference" op het gebied van technologie, kwaliteit en duurzaamheid in de toekomst sterker profileren als een wereldwijde partner die de eisen van de klant met efficiëntie en expertise implementeert. Het doel is om langdurige partnerschappen op te bouwen op basis van vertrouwen.

Gedetailleerde informatie kunt u vinden hier: https://reports.greiner.com/annual-report-2021/en/