Detectie van Aroma en Geuren met de nieuwste generatie ODP 4

Detectie van Aroma en Geuren met de nieuwste generatie ODP 4 Door: Da Vinci Laboratory Solutions

Agilent 8890 GC met GERSTEL ODP 4Het analyseren van geuren wordt gedaan bij veel verschillende toepassingen; bij de controle van voedsel, dranken, parfums, lichaamsverzorgings- en consumentenproducten, verpakkingen en veel meer. De nieuwste generatie Olfactory Detection Port ODP 4 (ODP 4) van GERSTEL maakt het mogelijk voor een analist om ergonomisch en zeer geconcentreerd te werken tijdens de detectie van aroma’s en (onaangename) geuren. Het ODP 4 systeem is gebaseerd op een gaschromatograaf gecombineerd  met een olfactorische detectie GC-O.  De krachtige Olfactory Data Interpreter (ODI) gegevensverwerkingssoftware zorgt daarbij voor de geautomatiseerde verwerking van grote hoeveelheden verzamelde gegevens.

Olfactory Detectie Toepassingen

Diverse application notes beschrijven de toepassing van de ODP 4. Een voorbeeld is de identificatie van onaangename geurverbindingen in papierproducten via Thin Film Solid Phase Micro-extractie (TF-SPME) en GC-MS/O. Deze studie toont aan dat met TF-SPME-extracties uit te voeren en vervolgens  GC-MS/O toe te passen onaangename geurverbindingen van papierproducten kunnen worden geïdentificeerd.

Een andere application note beschrijft de identificatie van de belangrijkste geurverbindingen in Bourbon via een oplosmiddelvrije aromaverdunningsanalyse (ADA) en de nieuwste software voor het interpreteren van GC-O-gegevens. Voor deze studie is ADA Stir Bar Sorptive Extraction (SBSE) met GC-MS/O toegepast op een bourbon uit Kentucky om belangrijkste aroma-verbindingen van ethylisovaleraat, ethylhexanoaat, fenylethylalcohol, ethyloctanoaat en cis-eikenlacton te bepalen. De nieuwe ODI-software voor gegevensanalyse vereenvoudigt hierbij de verwerking van de gecombineerde GC-MS/O-gegevens.

Download de application notes voor meer informatie of bezoek onze stand B066 in Hal 7 tijdens WoTS. Registreer hier voor gratis toegang.