Dirk Stans neemt voorzitterschap FHI over van Willem van Raalte

Dirk Stans neemt voorzitterschap FHI over van Willem van Raalte Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

In een officiële maar toch ook feestelijke bijeenkomst in het Van der Valk hotel in Delft nam Willem van Raalte donderdag afscheid als bestuursvoorzitter van FHI. Onder luid applaus droeg hij het symbolische hamertje over aan zijn opvolger, Dirk Stans. Van Raalte, die zijn functie neerlegt na een succesvolle termijn van acht jaar, sprak zijn dank uit voor het vertrouwen dat hij de afgelopen jaren heeft ontvangen en hoopt langs de zijlijn betrokken te blijven.

Dirk Stans, momenteel managing partner bij Eurocircuits en voorzitter van de branche Industriële Elektronica binnen FHI, is verkozen door de vier branches van FHI om het voorzitterschap voor de komende vier jaar op zich te nemen. “Willem heeft met verve in onze vereniging gefunctioneerd gedurende zeer lange tijd, en ik wil hem nadrukkelijk bedanken voor zijn inzet. Het zijn letterlijk en figuurlijk grote schoenen om te vullen”, aldus Stans.

Naast de lovende woorden over zijn voorganger benoemde Stans ook zijn visie voor de FHI: “Samen zijn we sterk en mijn belofte aan onze vereniging is dat iedere stem gehoord zal worden. Wat mij verder zeer nauw aan het hart ligt en een focus voor mij was, is en zal zijn, is het transformeren van al onze leden van klant tot actieve deelnemer. Als we met z'n allen een klein beetje bijdragen aan de federatie, worden we samen sterker en gaan we allen vooruit. Eendracht maakt macht”, sluit Stans af. Dirk Stans zal op 1 juli 2024 officieel aantreden als de nieuwe voorzitter. Zijn uitgebreide bestuurservaring binnen FHI, net als die van zijn voorganger, belooft een soepele overgang en continuïteit in het leiderschap.

De bestuurswissel werd gevierd tijdens een netwerkbijeenkomst die niet alleen in het teken stond van de overdracht, maar ook aandacht schonk aan actuele thema's door middel van lezingen van twee bijzondere gasten. Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland, sprak over de recente ontwikkelingen in Den Haag en de ondernemerslobby, terwijl Hans-Peter Oskam, directeur van Netbeheer Nederland, de uitdagingen en kansen van de energietransitie en innovatievraagstukken toelichtte.

Met deze wisseling van de wacht zet FHI een nieuwe stap in haar streven naar innovatie en samenwerking binnen de verschillende branches, en kijkt men met vertrouwen uit naar de toekomst onder het leiderschap van Dirk Stans.