Even voorstellen: nieuw bestuurslid Ruud Niesen

Even voorstellen: nieuw bestuurslid Ruud Niesen

Door: FHI Digitale Service

Tijdens de ALV van 18 mei jl. is Ruud Niesen, General Manager van Ocean Optics, verkozen tot nieuw bestuurslid van de branche Laboratorium Technologie. Ruud heeft Materiaalkunde en Duurzame Bedrijfsvoering gestudeerd. Tijdens zijn studie over Duurzame Bedrijfsvoering heeft hij zich gefocusseerd op het toepassen van duurzame materialen, producten en processen in vooral bedrijven. Een belangrijk onderdeel dat hier bij komt kijken is de bedrijfskundige impact van deze implementaties. Om deze reden is deze studie een gezonde mix van materiaalkunde en bedrijfskunde.

Toen Ruud klaar was met zijn studies is hij begonnen bij SGS Intron waar hij onderzoek heeft gedaan naar materialen die gebruikt worden in de bouw. Voorbeelden hier van zijn de volgende generatie asfalt en beton, maar ook alles dat hier bij komt kijken met betrekking tot veiligheid en kwaliteit.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het lab besloot Ruud toch meer te doen met zijn andere achtergrond en ging hij op zoek naar een functie in het advies. Toen hij via een oud collega bij Ocean Optics terecht kwam is hij gevallen voor de verkoop, vooral door het technische karakter van deze functie valt deze verkoop techniek onder wat tegenwoordig “consultative sales” of “unique value sales” word genoemd. Na een aantal jaren in de verkoop ontdekte zijn manager dat Ruud meer in zijn mars had en kreeg hij de verantwoordelijkheid over een klein team. Ondertussen is dit uitgegroeid naar de verantwoordelijkheid over Europa, India, Midden Oosten en Africa met de uitzondering van Duitsland en Engeland.