Implementatie trajecten; wat doen we de volgende keer anders?


De implementatie van nieuwe systemen, of het nu gaat om documentbeheer systemen, ELN, LES of LIMS, blijft een grote uitdaging. Tijdens LabAutomation vertellen een aantal bedrijven hoe het implementatie traject binnen hun organisatie is verlopen. Wat hebben ze geleerd en wat doen ze de volgende keer anders? Zo vertelt Adrie Atsma van Vitens over de implementatie van een documentbeheersysteem. René Rozendal van Paques licht in zijn presentatie de belangrijkste aspecten van de implementatie van het Lab Execution System toe.

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf in Nederland en levert dagelijks schoon en betrouwbaar drinkwater aan 5,5 miljoen klanten. Omdat het laboratorium van Vitens een geaccrediteerd laboratorium is, is het noodzakelijk dat alle kwaliteitsdocumenten goed beheerd worden en up-to-date blijven. Met deze reden heeft Vitens afgelopen jaar de stap gemaakt om het documentbeheer systeem iProva van het bedrijf Infoland aan te schaffen. Adrie Atsma vertelt in zijn presentatie hoe Vitens de implementatie heeft doorlopen en wat iProva (nog meer) voor Vitens betekent.

Paques is een toonaangevend internationaal opererend bedrijf op het gebied van de ontwikkeling van water- en gasbehandeling waar voortdurend nieuwe behandelingssystemen worden ontwikkeld voor steeds nieuwe uitdagingen in afvalwaterstromen. In deze presentatie zullen de belangrijkste aspecten van de implementatie van het Cloud-based iVention Lab Execution System (iLES) binnen Paques worden uitgelicht. Centraal daarbij staan o.a. de benodigde flexibiliteit van het systeem om specialistische (biotechnologische) werkprocessen en methoden efficiënt te plannen en uit te voeren, de automatisering van rapportages en het gebruik van real-time dashboards voor productie en kwaliteitsbewaking. Daarnaast zal ook de integratie van iLES met lab instrumenten en managementsystemen zoals Salesforce CRM aan bod komen.