Karakterisering van thermische geleidbaarheid en effusiviteit.

Karakterisering van thermische geleidbaarheid en effusiviteit. Door: ArtTest B.V.

VOELEN. Het is een van onze kritische zintuigen bij het waarnemen van de wereld - van de kleding die we dragen tot het beddengoed waar we in slapen.

De thermoreceptoren in onze huid volgen en sturen informatie naar onze hersenen over alles waarmee we in contact komen. Dit helpt ons beslissingen te nemen over wat prettig aanvoelt en ons veilig houdt.

De menselijke huid is erg goed in het detecteren van verschillen in het vermogen van een materiaal om warmte over te dragen, zoals de warmte van een fleece sweater in vergelijking met de koelte van leer. Deze materiaaleigenschap staat bekend als thermische effusiviteit - als maatstaf kan het worden gebruikt om het vermogen van een textiel om thermische energie tussen huid en weefsel uit te wisselen, kwantificeren.

Warmth index

Waarom is dit belangrijk?
Omdat menselijke testpanels een positieve correlatie hebben vastgesteld tussen onze aanrakingperceptie van de warmte of de koelte van een textiel, tot de thermische effusie ervan. Met andere woorden, onze perceptie dat bepaalde materialen ons warm houden of ons helpen af ​​te koelen, is kwantificeerbaar. We weten dat dit belangrijk is bij het kwantificeren van de prestaties in een breed scala aan toepassingen, zoals luiers, activewear, persoonlijke beschermkleding, stoffering, neopreen duikpakken en beddengoed. De thermoreceptoren van onze huid geven ons goede informatie, hoewel subjectief.

Het C-Therm Tx-platform kwantificeert een warm en koelgevoel voor u, waardoor wat voorheen subjectief was, nu kan worden gemeten. Het biedt nauwkeurige metingen in een reeks scenario's uit de echte wereld, inclusief omgevingen met een hogere luchtvochtigheid en onder verschillende drukbelastingen. De C-Therm Tx meet de wetenschap van aanraking - zodat u het comfort kunt bieden.

Application

De C-Therm TCi maakt gebruik van de gepatenteerde Modified Transient Plane Source (MTPS) -techniek. Thermische geleidbaarheid en effusiviteit worden direct gemeten, waardoor een gedetailleerd overzicht van de thermische eigenschappen van het monster wordt verkregen.

Voor meer informatie over deze of andere meetapparatuur kunt u contact met ons opnemen via onze website www.artec-testapparatuur.nl of per email: info@artec.nl