Kennissessie “De nieuwe norm: kansen in de labbranche”


Op donderdag 31 mei organiseert de branche Laboratorium Technologie een kennissessie voor al haar leden over normeringen, kwaliteit en de nieuwe ISO 17025. Onder de titel “De nieuwe norm: kansen in de labbranche” komen drie experts aan het woord. Wat verwacht de nieuwe norm van laboratoria en hoe kunt u daar als leverancier op inspelen? Hoe biedt u meerwaarde aan uw klanten op het gebied van validatie en meetonzekerheid? En wat mag een eindgebruiker op dat gebied van u verwachten?

Sascha van de Ven van QAducation geeft eerst uitleg over de basis. Wat is nu eigenlijk een kwaliteitssysteem, wat is het verschil tussen accreditatie en certificatie en wat wordt er precies van een lab verwacht? André Barel van de RvA gaat in op het accreditatieproces en de wijzigingen van de nieuwe ISO 17025 ten opzichte van de oude versie. De vraag hoe je omgaat met meetonzekerheden en validatie komt aan de orde in de presentatie van Jo Klaessens van StatAlike/NEN.

U ontvangt op korte termijn een uitnodiging voor deze kennissessie. Bekijk het programma alvast op de website. Aanmelden kan via een mail aan Rachel van den Tweel.

Deze kennissessie wordt georganiseerd voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering, bij de KNVB in Zeist. Wij zien u graag op 31 mei aanstaande!