Kom de WASPLab bewonderen op de stand van MLS!

Kom de WASPLab bewonderen op de stand van MLS! Door: MLS N.V.
Komt u ook de WASPLab bewonderen op de stand van MLS?
Ons gedreven team staat voor u paraat om u mee te nemen in de revolutionaire wereld van dit geautomatiseerd enttoestel!
We zien u graag op onze 𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝 𝟕𝐀𝟎𝟐𝟖.
 

https://www.mls.be/nl/p/microbiologie/wasp-toestel-volautomatisch-enten-wasplab-copan/

WASP
Walk Away Specimen Processing

Een revolutionair geautomatiseerd enttoestel voor de microbiologie.

WASP - een volledig geautomatiseerd werkstation voor het labellen en enten van microbiologische stalen. Alle microbiologische stalen kunnen door de WASP gemanipuleerd worden: feces, sputum, urines, wondwissers, ...
Vloeibare stalen zoals urines en feces, getransporteerd in een "CARY-BLAIR" vloeibaar medium, kunnen random geënt worden in combinatie met de eSwab.
Copans unieke eSwab gaat automatisch en spontaan de inhoud van de swab verdelen in het vloeibare medium, zodat de enting even gemakkelijk verloopt als deze van urine. Met andere woorden geen nood meer om de swab over de plaat te rollen.

Het WASP – toestel: een toegevoegde waarde in het microbiologisch lab.

 

  • Doet het saaie en vervelende werk en geeft zo de laboranten de tijd om de belangrijkere zaken af te handelen.
  • Produceert gestandaardiseerde, exacte en betrouwbare entingen.
  • Elimineert de veel voorkomende “STRESS INJURIES”.
  • Innovatieve mechanica zorgt voor een zeer grote flexibiliteit in beheerstoepassingen van verschillende specimens en staalcontainers.
  • Een universele barcode lezer zorgt dat het hele proces van staalherkenning, geboortedata, koppelingen met het L.I.S., welke platen te gebruiken, welke entmethode, enz. in goede banen wordt geleid.
  • Vernieuwde en eenvoudig te bedienen software gekoppeld aan een touch screen.

De-cap > Enten > Re-cap

Eén toestel verwerkt alle swabs, urines en feces stalen.

  • Uitermate flexibel en efficiënt: 180 urines per uur (bij gebruik van petriplaten met 2 compartimenten), 180 neus- en keelwissers per uur en 45 wondwissers per uur (bv. 4 platen met 4 verdunningsentingen).
  • Een volledig “Walk Away” systeem: automatische decapping, enting en recapping en dit in enkele seconden tijd.
  • Minimale aanwezigheid van een laborant. Het duurt ongeveer een 20-tal minuten vóór het toestel moet bijgevuld worden met bijvoorbeeld nieuwe stalen.
  • Schakel het toestel op de “Streak only” methode en de WASP ent automatisch alle sub-culturen over, zoals Rappaport Salmonella, Seleniet en alle verrijkte media zoals MRSA’s of GBS’en.

WASP voordelen:

  • Verplaatst het lastige labowerk naar een efficiënte en volautomatische robot. De dubbele “SCARA” robots leveren een zeer betrouwbaar staalmanagement af met exacte entingen.
  • Bevrijdt de laboranten van het lastige, tijdrovende werk en laat hen toe hun kennis in meer toepasbare en belangrijke taken te gebruiken.
  • Een “TOUCH SCREEN” en een goed geïntegreerd barcodesysteem maken het mogelijk om in een minimum van tijd zeer veel werk te verrichten.
  • Een carrousel met een enorme capaciteit van 324 platen laat u toe in één keer 324 urinestalen op petriplaten met 2 compartimenten te enten.
  • 9 houders voor petriplaten met een willekeurige toegang zorgen voor een totale flexibiliteit, d.w.z. er kunnen tot 9 verschillende cultuurplaten opgezet worden.
  • Uitermate geschikt voor zowel simpele als ingewikkelde entingen in een handomdraai. Gaande van keelwissers, urines, MRSA-screenings tot fecale en wondwissers.
  • Het softwarepakket laat u toe te kiezen uit een bibliotheek van entpatronen of indien u het wenst kan u zelf een entpatroon ontwerpen dat aan uw wensen voldoet.
  • Kan volledig aangesloten worden op het L.I.S. of kan als een volledig onafhankelijk toestel fungeren.
  • Ent uw volledig staalgamma, maar kan met één eenvoudige druk op het scherm omgezet worden naar een “STREAK ONLY” methode die het mogelijk maakt om de verschillende subculturen (Salmonella, Seleniet, …) te enten.

Gram preparation module
De geautomatiseerde Gram Slide Prep™ is ontworpen om een Gram preparaat te bereiden, inclusief de permanente inkjet etikettering van draagglaasjes voorafgaand aan de Gramkleuring. De Gram Slide Prep™ zorgt voor nog meer vooruitgang in de automatisering van de stalenverwerking. De WASP is het enige instrument in zijn klasse dat dergelijke uitgebreide en geautomatiseerde oplossingen biedt.

Broth inoculation module
De WASP ent instrumentklare aanrijkings “Broths”, zoals LIM en Seleniet, die deel uitmaken van de Copan LBM lijn. Na de enting past de flexibele barcode etiketteringsarm zich aan, en gaat van zijn horizontale positie naar zijn verticale positie. Op deze manier wordt het label met barcode op de zijkant van de Broth buis geplaatst.

MLS is exclusief dealer voor de WASP in de Benelux.