Overheid steekt 12 miljoen euro in drie nieuwe e-health fondsen

Binnenhof

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Economische Zaken en Klimaat stellen 12 miljoen euro beschikbaar voor start-ups die innovatieve producten, processen en diensten in de e-health-sector ontwikkelen.

Het geld komt via de zogeheten Seed Capital-regeling beschikbaar. Daarvoor zijn drie nieuwe e-health fondsen opgezet: Health Innovation Fonds III, Healthy Capital I en Holland Venture Zorg Innovaties II. Zowel de overheid als private investeerders steken geld in deze fondsen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ziet toe op de uitvoering van de regeling.

In 2017 stelde de regering ook 12 miljoen euro aan de Nederlandse e-health-sector beschikbaar via de Seed Capital-regeling. De regeling is gestart in 2005 en moet ’technostarters’ op technologisch en creatief gebied helpen bij het verkrijgen van risicokapitaal.

Meer zelfredzaamheid met e-health-innovaties

Doel van de drie nieuwe Seed Capital-fondsen is om start-ups te helpen e-health-producten op de markt te zetten. Dit is volgens de overheid nodig om de zelfregie, zelfredzaamheid of zelfzorg van patiënten te vergroten.