Pipetteren in diverse formats en van plaat naar plaat

Pipetteren in diverse formats en van plaat naar plaat Door: Elscolab

Automatiseer het pipetteren en verhoog de reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid in uw laboratorium. Met de nieuwe Viaflo Assist Plus neemt u afscheid van manueel pipetteren. Draag bovendien bij aan een betere arbeidsomstandigheden en verlaag de RSI-klachten bij uw labmedewerkers. Bekijk de pipetteringsrobot op de stand van Elscolab.

Ontdek de nieuwe Viaflo Assist Plus pipetteringsrobot die automatisch pipetteren in het bereik van praktische elk laboratorium brengt! In combinatie met de Viaflo of Voyager elektronische pipetten voorziet deze opzet je van automatisatie binnen het laboratorium.

Een verhoogde reproduceerbaarheid, verhoogde nauwkeurigheid en eliminatie van RSI-klachten zijn nog maar enkele voordelen. Bovendien kan je met deze Viaflo Assist Plus door middel van één druk de volledige plaat laten uitvullen.

Dit toestel zet een nieuwe standaard inzake de ergonomie van het pipetteren doordat ze in combinatie met de elektronische pipetten de perfecte match vormt om het manueel pipetteren te reduceren tot het minimum en zo RSI klachten (repetitieve verrekkingsletsels) te vermijden.

Manueel pipetteren vereist ervaring om continu reproduceerbare pipetteerresultaten te bekomen. Typische parameters die de prestaties beïnvloeden zijn de pipetteerhoogte en pipetteerhoek. De Viaflo Assist Plus zorgt ervoor dat deze parameters altijd dezelfde blijven, wat resulteert in een verhoogde reproduceerbaarheid, snellere handelingen en nauwkeurige resultaten.

Met de Viaflo Assist maak je gebruik van een reservoir positie en/of PCR tubes en de plaatpositie. Bij de uitgebreide Viaflo Assist Plus kan je door middel van 1 druk de volledige plaat laten uitvullen. Tips worden automatisch erop geplaatst en kunnen tijdens het uitvullen vervangen worden door nieuwe tips (voorkoming van vervuiling). Verder zijn er 3 posities: 1 positie voor reservoirs (10, 25, 100, 150 en 300ml) en 2 posities voor microcentrifugetubes en -platen (12 - 384 wells).

Het programmeren kan op verschillende manieren. Direct vanaf de pipet, via Vialab software (enkel Assist Plus) of via Vialink software (Assist en Assist Plus).

Meer info?
Bekijk hier de " target="_blank" rel="noopener">video met een overzicht van de nieuwe features in de IBS Viaflo Assist Plus
Bekijk hier de productpagina van de IBS Viaflo Assist Plus