R&D Life Sciences en Diagnostiek, Internationaal Netwerk Evenement

R&D Life Sciences en Diagnostiek, Internationaal Netwerk Evenement

Door: FHI Digitale Service

FHI en MinacNed (de branche vereniging voor micro- en nanotechnologie) organiseren een internationale netwerkreis naar Zwitserland van 11 tm 13 september 2017. De reis is gekoppeld aan de Basel Life Science Week die op dat moment plaatsvindt.
Het doel van de reis is om Nederlandse bedrijven in contact te brengen met internationale bedrijven en instituten, met een sterke nadruk op R&D in Life Sciences en Diagnostiek.  Het evenement is een vervolg op de succesvolle reis naar Basel in 2016.

Een citaat van één van de deelnemers van afgelopen jaar, Axxicon/Helvoet:
“Tijdens het Match Making event kwamen we in contact met een groot diagnostisch bedrijf uit Zwitserland. Inmiddels lopen er vervolggesprekken over mogelijke samenwerking” . 

De regio Basel staat bekend als de Zwitserse pharma hub voor de wereld met meer dan 25.000 werknemers werkzaam in de lokale farmaceutische industrie. Naast grote bedrijven zoals Roche en Novartis, zijn er honderden  kleine en middelgrote bedrijven die zich bezig houden met industrie gerelateerde research en development.  Door de geografische ligging, is Basel ook sterk verbonden met de regio’s Zuid-Duitsland en Noord-Oost Frankrijk. Bovendien is Zurich met belangrijke onderzoekscentra zoals ETH Zurich en IBM Research  slechts een uurtje rijden.

Programma

10 sept Heenreis
11 sept Microfluidics Workshop tijdens de Basel Life Science Week  georganiseerd door Zwitserland en Nederland, met medewerking van o.a. prof. emeritus Nico de Rooij.
Avond Netwerk diner aangeboden door de Nederlandse ambassade in Zwitserland.
12 sept Match Making Event met 1 op 1 sessies met mogelijke partners en gelegenheid voor een eigen pitch.
13 sept Bedrijfsbezoeken in de regio Zurich: contact met IBM Research, afdeling precision diagnostics en Mettler Toledo.
Avond Terugreis

 

De kosten voor deelname aan dit netwerkevenement zijn: € 1.400,- voor FHI/MinacNed leden en € 1.700,- voor niet-leden, inclusief 3 hotelovernachtingen (10/11/12 sept), exclusief de vliegreis.

De Nederlandse bedrijven die deelnemen aan het evenement profiteren van extra aandacht in het netwerk van de Basel Life Science Week en de andere betrokken partners (CSEM, Nederlandse Ambassade in Zwitserland, BaselArea.Swiss, EUresearch).

Mogelijkheid tot subsidie van RVO – Missie Vouchers
Er is een mogelijkheid om 50% subsidie aan te vragen voor een gedeelte van deze kosten (€ 1.000,-) met een missie voucher van RVO. Dit dient door het bedrijf zelf aangevraagd te  worden. Het budget is beperkt, dus het is raadzaam om tijdig een aanvraag in te dienen: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/missievouchers-sib

Aanmelden voor de reis kan door het ingevulde aanmeldformulier retour te sturen naar: susanne@fhi.nl .