Thermoplasten beoordelen

Thermoplasten beoordelen Door: ArtTest

De kwaliteit en samenstelling van plastics controleren terwijl je ondertussen andere werkzaamheden doet? Het kan met de identiPol QA2!

Het systeem is ontworpen om een snelle beoordeling te geven van binnenkomend materiaal en de geschiktheid ervan voor gebruik op de productielijn.  Iedereen kan met de QA2 werken aangezien het apparaat al het werk voor je doet. 

Artec identiPol

Er zijn drie manieren waarop het QA2-systeem gebruikt kan worden:

 • Identificatie
  Identificeert het type plastic materiaal waarvan het monster is gemaakt aan de hand van een bibliotheek van gebruikelijke thermoplasten.
  Met deze modus kunt u eenvoudig een materiaal identificeren als LDPE, HDPE PP, PA6 PA66 etc.
 • Bevestiging
  Bevestigt dat het monster voldoende overeenkomt met het materiaal uit eerdere tests zodat het kan worden gebruikt voor productie, en verzekert de voortdurende kwaliteit van het verwerkte product. 
 • Vergelijking
  Vergelijkt twee soorten materiaal voor gelijkwaardigheid en rapporteert over hun gelijkenis. De vergelijkingsmodus kan worden gebruikt om een homopolymeer te vergelijken tegen een copolymeer evenals het vergelijken van verschillende fabrikanten of leveranciers.

Zien is geloven voor velen. De QA2 heeft een (optionele) camerafunctie waarmee de operator tijdens het testen het monster  kan observeren. 

Meer informatie is te vinden op onze website: http://www.artec-testapparatuur.nl/testen-van/speciaal/331/Identipol-QA2-plastic-kwaliteitscontrole.html