Veiligheid op het lab is van groot belang

Veiligheid op het lab is van groot belang Door: FHI

Veiligheid en veilig werken in een laboratorium zijn van het grootste belang. Tijdens het LabSafety event komen experts en veiligheidskundigen uit diverse vakgebieden in een uitgebreid conferentieprogramma aan het woord. Sprekers van onder meer Radboudumc, LUMC, ILenT, TU Delft en SZW delen hun kennis over de thema’s ‘Persoonlijke veiligheid’ en ‘Veilige werkomgeving’. Gespecialiseerde leveranciers presenteren hun vakkennis en laatste ontwikkelingen op een uitgebreide informatiemarkt.

De dag start met een plenaire presentatie met de titel ‘Stress keeps me alive! Hoe ga ik om met noodsituaties?. Marcel de Munck, Senior Consultant Safety Culture bij D&F, licht toe hoe het menselijk brein werkt in noodsituaties en hoe onze natuurlijke instincten ‘freeze’, ‘fight’ of ‘flight’ hier invloed op hebben. Vervolgens gaat het programma verder in de twee parallelle sessies, over ‘Persoonlijke veiligheid’ en ‘Veilige werkomgeving’. De dag wordt afgesloten met een presentatie over werken met gezond verstand en veilig werken met (gevaarlijke) stoffen.

In de pauzes is er de gelegenheid om op de informatiemarkt de deelnemende bedrijven te ontmoeten. Deze bedrijven bieden informatie over een veilige inrichting van het lab, producten en apparatuur die veilig werken bevorderen.