Verbeteren van de kwaliteit in een laboratorium

Verbeteren van de kwaliteit in een laboratorium Door: FHI

De kwaliteit verhogen is een van de redenen om uw lab te automatiseren. Maar om die te verbeteren, is het eerst zaak om te kijken naar de huidige processen in uw laboratorium. Hoe u alles in kaart brengt en uw workflow optimaliseert met een verhoogde kwaliteit als gevolg, vertellen onderstaande sprekers.

Methode voor procesoptimalisatie

Wie naar slimme procesoptimalisatie streeft, onderzoekt vroeg of laat verspilling of onnodige productieverliezen in het lab. Loopt u daarin vast? Of bent u naarstig op zoek naar een efficiëntieslag op dit gebied? Bekijk het dan eens van Marcel Braams kant. De spreker, werkzaam bij Indorama, neemt u mee in een optimalisatie methode die in zijn lab zoden aan de dijk zet.

Voorwaarde voor kwaliteit: communicatie

Waar Marcel Braam zich op de optimalisatie van processen stort, bekijkt Jolanda Braakman van Eurol het van de menselijke kant. Een goede communicatie in het team en tussen afdelingen is volgens haar namelijk de voorbode van kwaliteit. Jolanda vertelt u daarom hoe u snel, prettig en makkelijk met elkaar communiceert.

In 20 minuten brengt Marcel Braam u alles bij over zijn kijk op optimalisatie processen. Volgens hem hoeft dat helemaal niet veel tijd of inspanning te kosten. Met zijn handige tips kunt u morgen al aan de slag.

Jolanda Braakman brengt verschillende communicatietheorieën in kaart en maakt dit voor de bezoeker concreet met praktijkvoorbeelden. Ook vertelt ze hoe u door de onderlinge samenwerking te verbeteren, streeft naar hogere kwaliteit en u procesoptimalisatie automatisch in de hand werkt.

Schrijf nu in voor LabAutomation