Volledig automatische kolonieteller

Volledig automatische kolonieteller Door: Wilten Instrumenten

De Synbiosis AutoCOL, een volledig automatische kolonieteller. De AutoCOL kan uw platen automatisch positioneren en 100 platen, van 90 mm, tellen binnen het uur.

Maar hoe werkt het instrument precies?
Met behulp van de geavanceerde barcodelezer kan de AutoCOL zelf de plaatinvoer besturen. Vooraf kunt u uw eigen toleranties instellen en het systeem zal de platen na het uitlezen verwerken in 2 stapels, één met goedgekeurde platen en één met afgekeurde platen. De AutoCOL levert hierdoor zeer nauwkeurige tellingen, welke kunnen worden uitgevoerd zonder dat u daarbij aanwezig hoeft te zijn.

De resultaten van uw tellingen kunnen automatisch worden gedownload naar verschillende formaten zoals PDF, Excel of een LIMS-systeem. De foto’s worden opgeslagen in de SQL database. Tevens worden in dit systeem de auditlogs bijgehouden en kunt u een verschillende restrictielevels instellen. De AutoCOL software voldoet aan 21 CFR Part 11, hierdoor is deze geschikt voor geaccrediteerde en farmaceutische laboratoria.

Al deze kenmerken maken de AutoCOL geschikt voor kolonietelling met hoge doorvoer en voor een breed scala aan microbiologische toepassingen.