Waters introduceert Xevo TQ Absolute systeem: de meest gevoelige en compacte benchtop tandem quadrupole massaspectrometer

Waters introduceert Xevo TQ Absolute systeem: de meest gevoelige en compacte benchtop tandem quadrupole massaspectrometer Door: Waters Chromatography B.V.

Waters Corporation introduceert het nieuwe Xevo™ TQ Absolute systeem, de meest gevoelige en compacte massaspectrometer in zijn klasse.

De nieuwste hoogwaardige massaspectrometer van Waters is tot 15 keer gevoeliger voor negatief ioniserende verbindingen dan zijn voorganger, is tot 45% kleiner en verbruikt tot 50% minder elektriciteit en gas dan andere hoogwaardige tandem quadrupole massaspectrometers op de markt. De Xevo TQ Absolute is ontworpen om analytische laboratoria in de farmaceutische en de voedingsmiddelenindustrie en de milieusector te ondersteunen bij het voldoen aan de voorschriften die kwantitatieve massaspectrometrieanalyses vereisen voor allerlei toepassingen.

"De Xevo TQ Absolute is bestemd voor laboratoria die op zoek zijn naar toonaangevende kwantitatieve gevoeligheid, nauwkeurigheid, reproduceerbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid", zegt Jon Pratt, Waters Division Senior Vice President, Waters Corporation. "Het systeem biedt meer analytisch vermogen in een veel compacter formaat dan eender welke massaspectrometer in zijn klasse, bereikt uitzonderlijk lage kwantificeringslimieten en helpt laboratoriummanagers om het gebruik van hun apparatuur en analyseresultaten te optimaliseren."

Voor optimale prestaties combineert Waters de Xevo TQ Absolute massaspectrometer met het Waters' ACQUITY™ Premier UPLC-systeem met MaxPeak™ HPS-technologie, waardoor niet-specifieke adsorptie van verbindingen met fosfaat- en/of carboxylaatgroepen wordt uitgesloten en hun herstel verbeterd wordt. De combinatie van dit geïntegreerde LC-MS/MS-systeem is ontworpen om de limieten van kwantificering voor talrijke toepassingen uitzonderlijk laag te houden.

De wereldwijde levering van de Xevo TQ Absolute aan klanten zal naar verwachting in mei beginnen.

Ontdek meer over de Xevo TQ Absolute productkenmerken en voordelen.