Webinars LabAutomation kennisweek trekken 317 kijkers

Webinars LabAutomation kennisweek trekken 317 kijkers Door: FHI

De LabAutomation Week 2020, van 29 juni tot en met 2 juli, trok in totaal 317 kijkers. De digitale kennisweek van de branche Laboratorium Technologie gaf de kijker door middel van een tiental webinarsessies handvaten om zelf aan de slag te gaan met laboratoriumautomatisering.

Tim Schommartz van Eppendorf vertelde tijdens de webinars over hoe (q)PCR is geevolueerd en op welke wijze PCR is te verbeteren. Damian von Blarer van Infors-HT ging in op de centrale opslag en verwerking van data met behulp van een bioprocess data warehouse, terwijl Lara Matthews van Bio-ITech tools voor ELN's belichtte.

Ook COVID-19 keerde meerdere keren terug in de onderwerpen. Zo vertelde Inge Wtterwulghe van Elscolab over hoe met een RT-PCR opstelling grote aantallen coronatests in een laboratorium zijn te verwerken. De keynote-spreker Marcel Braam van Indorama was helaas verhinderd vanwege persoonlijke omstandigheden. Deze lezing zal in een latere fase beschikbaar komen.

De best bekeken webinars waren afkomstig van Waters: ‘Take a step forward towards the paperless lab with NuGenesis LMS’, Analis: ‘Getting the Best out of Your Automated Liquid Handler’ en Elscolab: ‘Geautomatiseerde RT-PCR opstelling voor Covid-19 testen’.

Voor volgend jaar hoopt de branche Laboratorium Technologie weer een regulier event te kunnen organiseren, maar de webinars hebben als voordeel dat de lezingen ook later zijn terug te bekijken. Binnenkort zullen de linkjes naar deze webinars op de website van LabAutomation  zijn terug te vinden.