X-pedition en seminar over voeding


Tijdens WoTS 2018 staan zowel een X-pedition als een seminar rondom de Trending Topics in Food & Beverage gepland. Thema’s als veiligheid, fraude, kwaliteit, wetgeving en duurzaamheid komen hierbij aan de orde. Door het volgen van de X-pedition langs de deelnemende stands krijgt de bezoeker een overzicht van de actuele trends en innovatieve analyse technieken zoals pathogeen detectie, analyse van kleuradditieven via SPE en NIR spectroscopie. In aansluiting op de X-pedition staat op donderdag 4 oktober het seminar Trending Topics in Food & Beverage op het programma.

Specialisten en ervaringsdeskundigen gaan in op actuele ontwikkelingen rondom food & beverage. Niet alleen analysetechnieken maar ook onderwerpen zoals voedselfraude komen aan de orde. Zo geeft Wim Broer van NofaLab een presentatie over de analyse van glyfosaat en andere ionische verbindingen in (dier)voeding en water. Jarenlang was de directe analyse van Glyfosaat en andere ionische herbiciden in één LCMS-analyse nauwelijks mogelijk. Uiteindelijk heeft men 3 of 4 methodes nodig om de metingen uit te voeren. Wim Broer presenteert een methode waarbij wordt aangetoond dat al deze herbiciden worden gedaan in één LCMS-methode van 15 minuten. Dit seminar is bedoeld voor (hoofd)analisten, labmanagers, R&D managers en wetenschappers afkomstig uit voedingsmiddelenindustrie, drinkwateronderzoek, diervoeding en R&D.