Zuiver water door chemie & microbiologie


Het Nederlandse water bevat deeltjes en organismen waar zware controle op is voor de zuiverheid en drinkbaarheid. Diverse onderzoeksinstellingen richten zich hierop, waaronder KWR Watercycle Research Institute. Zij vertalen wetenschappelijk onderzoek naar de dagelijkse praktijk van water, zoals onderzoek naar aanwezigheid van drugs in rioolwater (zie afbeelding) of ziekmakende bacteriën herkennen in zwemwater. Op de beursvloer delen de onderzoekers van KWR kennis over de chemie en microbiologie van water.

Op de beursvloer is er op enkele plekken aandacht voor Exciting Technology projecten. Dit zijn non-profit instellingen die actief zijn in de labwereld en bijdragen aan vernieuwend onderzoek. Zo zal Wageningen UR een demo doen over een algenreactor, Utrecht Science Park toont de innovaties van hun campus en KWR deelt kennis over wateronderzoek. In 2014 werd dit concept geclusterd in hal 9 getoond, nu worden er passende Exciting Technology projecten in elke wereld getoond.

Klik hier voor meer informatie over alle Exciting Technology projecten. En via de registratiemodule kunt u zich gratis aanmelden om KWR en alle andere Exciting Technology projecten te bezoeken.