Japanese Medical Technology Asssociation bezoekt FHI


Op 23 maart heeft er een ontmoeting plaatsgevonden tussen FHI, de Nederlandse brancheorganisatie voor Medische Technologie en een delegatie van de Japanese Medical Technology asssociation, waar ook FHI-lidbedrijf Terumo onderdeel van uitmaakt.

De Japanse brancheorganisatie heeft in de afgelopen jaren een reeks van bezoeken afgelegd in Europa en heeft in dit kader afgelopen weken meerdere klanten/afnemers maar ook stakeholders bezocht.
Doelstelling van het overleg met FHI was in eerste instantie gericht op het verkrijgen van meer inzicht in de opzet van het Nederlandse Zorgstelsel. In aanvulling hierop is men geinformeerd over het proces tot waardebepaling van medische innovaties en de opbouw van het selectieproces van medische toepassingen in zorgcentra.

FHI Medische Technologie werd in het overleg met de Japanse delegatie vertegenwoordigd door haar voorzitter Rob de Vroet (Medisize) en bestuurslid Jan-Steven  van Wingerden. Zij hebben een presentatie verzorgd ter onderbouwing van de situatie binnen de Nederlandse markt.

De presentatie kunt u hier terugvinden: presentatie Japanese delegation.