Industriële Automatisering (IA)-branche blikt terug op een geslaagd najaar

Industriële Automatisering (IA)-branche blikt terug op een geslaagd najaar

Door: FHI, federatie van technologiebranches

World of Technology & Science (WoTS) 2018

Vakbeurs World of Technology & Science (WoTS) bestond begin oktober niet uit vier maar vijf werelden. Naast de World of Automation vonden World of Laboratory, World of Motion & Drives, World of Electronics en – nu ook officieel – Industrial Processing plaats. Deze branches hebben elk hun eigen identiteit, maar lopen tegelijkertijd in elkaar over. Integratie is dé technologische trend voor de toekomst en uiteindelijk een garantie voor het voortbestaan van de fysieke beurs.

 

PROFIdag 2018

Tijdens PROFIdag 2018 deelden tal van partijen hun kennis over PROFIBUS, PROFINET en IO-Link in de industrie. Een van de keynotes kwam van Timo Reumerman, werkzaam bij Vanderlande. Hij vertelde over de uitdagingen en de manier van toepassen van PROFINET op grote schaal binnen dit bedrijf.

 

Machinebouw event 2018

Augmented Reality, big data, machine vision, 3D-printing en IoT: deze en andere relatief nieuwe en potentieel disruptieve technologieën krijgen steeds meer voet aan de grond in de industrie. Dit beeld kwam duidelijk naar voren tijdens het lezingenprogramma op het Machinebouw event 2018 in 1931 Congrescentrum in Den Bosch. Onder meer tijdens een plenaire openingslezing vanuit MOBA Group kwamen innovaties in de machinebouw zichtbaar aan bod.

 

Monteursdagen 2018

Vanuit de IA-branche kijken we terug op een geslaagde editie van Monteursdagen 2018. Op zes verschillende locatie in Nederland werden cv-monteurs uitgenodigd om deel te nemen aan de sessies. De monteurs kregen eerst een theoretisch deel waarna ze aan de slag konden met de nieuwste meetapparatuur van verschillende leveranciers.

Wat de bijeenkomsten zo sterk maakt is de samenwerking met Techniek Nederland (UNETO-VNI), OTIB en leden van FHI. We kijken uit naar een nieuwe editie in 2019!