Over de branche

De Nederlandse brancheorganisatie voor Medische Technologie verenigt ruim 135 fabrikanten en leveranciers in de Nederlandse zorg. De afzetmarkt van de branche wordt gevormd door ziekenhuizen, instellingen, zorgverzekeraars en patienten/consumenten. Het productenprogramma van de aangesloten organisaties loopt uiteen van specifieke disposables tot en met hightech medische investeringsgoederen. Om hierop te anticiperen is de branchevereniging in meerdere clusters ingedeeld. Bedrijven met gelijksoortige productenprogramma’s participeren gemeenschappelijk binnen één cluster.

De brancheorganisatie is actief op een breed werkterrein en richt zich op de belangen van zowel producenten als leveranciers, variërend van kleine ondernemingen tot multinationals. Het werkveld van de brancheorganisatie strekt zich uit van marktonderzoek, juridisch advies, algemene en politieke belangenbehartiging, economisch onderzoek en de toepassing van algemene voorwaarden. De brancheorganisatie is een directe gesprekspartner van de overheid en heeft intensief contact met vele koepelorganisaties binnen de gezondheidszorg.

Voor vragen over de Nederlandse brancheorganisatie voor Medische Technologie kunt u contact opnemen met:
Luc Knaven, FHI Medische Technologie: e-mail knaven@fhi.nl
Linda Huber-van Essen, brancheassistent FHI Medische Technologie: e-mail  linda.huber@fhi.nl, telefoonnummer (033) 465 10 63