Workshop microbiologie

Op woensdag 7 maart 2018 organiseert FHI branche Laboratorium Technologie in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie (KNVM) de workshop “Next Generation Medical Microbiology”. De workshop vindt plaats bij het Westerdijk Instituut in Utrecht en is gericht op microbiologisch analisten. Het thema van de workshop is next generation sequencing, microbiologisch onderzoek en moleculaire diagnostiek.

Het programma omvat een 3-tal lezingen, een rondleiding, pitches door de participerende bedrijven en diverse mogelijkheden tot netwerken. De dag zal gaan over nieuwe ontwikkelingen in de microbiologie en de consequenties daarvan voor het vak van microbiologisch analist. Momenteel wordt hard gewerkt aan het programma voor deze dag.

Onderwerpen die aan bod komen zijn het verleden en het heden van de medische microbiologie en over de methodes die nu in ontwikkeling zijn op het gebied van de moleculaire diagnostiek (waaronder next generation sequencing). Ook de gevolgen van het toepassen van nieuwe technieken/automatisering binnen de moleculaire diagnostiek voor de functie van microbiologisch analist komen aan de orde.

Het doel is om technologieaanbieders en gebruikers dichter bij elkaar te brengen en kennis uit te wisselen. Wij verwachten deze middag maximaal 80-100 bezoekers. Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemende bedrijven.

Er is nog gelegenheid voor leveranciers om deel te nemen aan deze workshop met een table-top stand. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Wendy Debets.