3 fase geregelde softstarters in compacte bouwvorm

3 fase geregelde softstarters in compacte bouwvorm Door: Vierpool

Deze serie softstarters van IC electronic is voorzien van een interne bypass en heeft een compacte bouwvorm.

De veelzijdige 3 fase geregelde softstarters kunnen toegepast worden bij onder andere pompen, compressoren, transportbanden, liften en ventilatoren. Het aantal starts en stops ligt hierbij hoog. Snelle zekeringen zijn niet nodig, beveiliging met een motor beschermschakelaar is afdoende. Dit bespaart u niet alleen aanschafkosten, maar ook kostbare montagetijd.

De softstarters zijn voorzien van een kickstart functie, om waar nodig een losbreekkoppel te realiseren. De up- en downramp zijn instelbaar door middel van een 16 standen schakelaar, 0,5 tot 30 sec. Juist bij seriematige productie is dit een groot voordeel, niet iedere softstarter hoeft individueel opnieuw ingeregeld te worden. De standen kunnen eenvoudig overgenomen worden, wat insteltijd scheelt. Het initieel koppel heeft ditzelfde voordeel, het is tussen 0 en 85% in te stellen, al dan niet met een kickstart.

De softstarters zijn in-line aan te sluiten of geschikt voor inside delta. Met de laatste mogelijkheid kan een zwaarder type motor worden toegepast, 6-draads aangesloten. Voor de status melding zijn er twee relaiscontacten beschikbaar. Montage van de softstarters is eenvoudig en snel op DIN- rail of bodem.

PDF: SMC33DA4830-50BP

Voor meer informatie, neem gerust op met onze afdeling Verkoop, tel: 0346 - 594 555.