ArboNed gids: Veilig (terug) aan het werk

ArboNed gids: Veilig (terug) aan het werk Door: FHI

FHI-partner ArboNed stelt geregeld praktische hulpmiddelen beschikbaar. Dit keer is dat de gids ‘Weer aan de slag’. De gids is gratis te downloaden en reikt handvatten aan voor werkgevers om ervoor te zorgen dat werknemers gedurende de coronacrisis gezond en veilig aan het werk kunnen, zowel thuis als op kantoor.

De gids geeft onder andere tips over hoe een gezonde en veilige werkplek kan worden gecreëerd. Denk hierbij aan zaken als afstand houden (door middel van looprichtingen en regelmatige schoonmaak) en goede ventilatie. De coronacrisis vraagt om aanpassingen, zowel in de fysieke als online omgeving. Werkgevers kunnen hierbij ondersteunen en in ieder geval een veilige omgeving aanbieden.

In deze gids staan praktijkvoorbeelden en is er ook speciale aandacht voor het mentale aspect. Werknemers zijn wellicht gestrester door onzekerheid en/of hebben wellicht angst voor corona. Hoe gaat u hier als werkgever mee om?

Download hier de gids. Voor meer praktische tips en handige links, kunt u terecht op de aparte pagina daarvoor binnen ons coronadossier.