Autonomous driving op E&A

Autonomous driving op E&A

Door: FHI Digitale Service

Auto’s worden steeds intelligenter. De mogelijkheden die elektronica, telematica, connectiviteit, computertechniek en sensortechniek bieden zorgen dat er steeds meer assistentiesystemen komen, variërend van infotainment tot apps voor zuinig rijden en van veiligheidssystemen tot internetconnectiviteit, coöperatief rijden, V2X communicatie en autonoom rijden.

Zo is de HAN bijvoorbeeld betrokken bij een project in de logistieke sector. Door middel van een Drone wordt het achteruit parkeren van een truck/trailer combi overgenomen. Hier wordt ook gebruik gemaakt van het door HAN Automotive ontwikkelde Control System.

HAN Automotive Research ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van elektronische regelsystemen en bij het maken van “software-tools” waarmee deze “control systems” kunnen worden ontwikkeld. Regelsystemen zorgen ervoor dat een machine bepaalde taken verricht of processen bijstuurt. Het hart van zo’n systeem is een Electronic Control Unit (ECU). Aan de hand van de daartoe bestemde ingangssignalen en de ingestelde parameters zal het in de ECU geprogrammeerde algoritme bepaalde uitgangssignalen produceren, die het systeem regelen.

Kom naar de stand (7F008) van HAN Automotive, bekijk de demonstraties en laat je inspireren door hun visie.

Meld u hier aan voor een gratis bezoek.