Bezoek IT Room Infra voor de coolste Datacenter

Bezoek IT Room Infra voor de coolste Datacenter Door: Koning & Hartman
Als gevolg van steeds hogere presterende servers en de daaraan verbonden warmteontwikkelingen in cabinetten wordt de toepassing van juiste koeling nog essentiëler. Circa 55% van uitval in datacenters wordt nog altijd veroorzaakt door te hoge temperaturen. Deze leveren meestal geen probleem voor het gehele datacenter, maar wel voor bepaalde cabinetten met een hoge bezettingsgraad. Lucht/water warmtewisselaars die zich dicht bij de servers bevinden kunnen sneller reageren op wisselende warmtebelastingen waardoor kostbare datacenterruimte beter benut kan worden.

Het nieuwe "Rack Chiller Door“ (RDC) platform van nVent Schroff is modulair uitbreidbaar en wordt aan de achterzijde van het 19“ cabinet geplaatst. De warme lucht in het cabinet wordt door de ventilatoren van de geïnstalleerde servers door het koelregister van de lucht/water warmtewisselaar geblazen en zo door de waterkringloop gekoeld.

Benieuwd? Bezoek ons dan tijdens het IT Room Infra event om het platform live te zien. 

Bestel hier uw gratis tickets 

De deur van de cabinetten kan optioneel worden voorzien van actieve ventilatoren. De koele lucht stroomt terug in de ruimte zonder de omgeving op te warmen. De hoeveelheid water welke door de warmtewisselaar stroomt wordt door het temperatuur gestuurde ventiel geregeld, waardoor het koelvermogen aangepast wordt. De optionele ventilatoren worden actief aangestuurd door een druksensor. Door het grote koeloppervlak kan met dit passieve koelsysteem tot maar liefst 55Kw koelvermogen gerealiseerd worden.

De warmtewisselaar is aan de binnenzijde van een geperforeerde deur geplaatst in een koppelbaar frame, dat aan de achterzijde van het cabinet gemonteerd wordt. Hierdoor is het eenvoudig om bestaande installaties uit te breiden zonder dat het ingebouwde equipment, verkabeling of stroomverzorging in het cabinet aangepast dient te worden. Het koppelframe is voorzien van een condens afvoer en alle aansluitingen t.b.v. het koelwatercircuit.

De Rear Door Cooler is in alle gangbare servercabinet afmetingen (42, 47 en 52 HE) beschikbaar. Door koeling zonder extra ventilatoren en complexe elektronica, is bedrijfszekerheid gegarandeerd en wordt het geluidsniveau niet verhoogd.

Kenmerken
•Passieve koeling zonder ventilatoren – geen geluid, geen energiekosten, onderhoudsvriendelijk.
•Actieve koeling met ventilatoren ondersteunt de luchtstroming in cabinet.
•Optionele control kit regelt de optimale hoeveelheid water benodigd voor actuele warmtelast.
•Koppelframe laat bestaande cabinet bekabeling en powerdistributie ongemoeid.
•Eenvoudig te plaatsen aan Schroff Varistar cabinetten, voor derde partijen zijn retrofit kits beschikbaar.