Biedt behuizing altijd de juiste bescherming

Biedt behuizing altijd de juiste bescherming Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Het gebruik van elektronische apparaten neemt toe, evenals de blootstelling aan allerlei frequenties. Straling en immuniteit moeten vroeg in de ontwikkelingsfase meegenomen worden in het ontwerp van nieuwe producten. Vaak moeten hele behuizingen en kabels hiervoor ook afgeschermd worden.

Afschermingen worden met name toegepast op behuizingen en kabels, om de inwendige signalen af te schermen tegen externe invloeden (of andersom). De huidige afschermingen van behuizingen zijn hoog geleidend, zij voldoen aan de vraag naar elektromagnetische compatibiliteit (EMC) van elektronische apparaten. Maar biedt de behuizing inderdaad wel altijd de juiste bescherming?

Jan Eriksson van Detectus AB is door C.N. Rood uitgenodigd om hierover een lezing te geven. Hij laat u zien hoe elektromagnetische velden van elektronische apparaten zich in afgeschermde dozen kunnen gedragen en zelfs eruit kunnen lekken, als u niet op de hoogte bent van het probleem.

Het hele programma vindt u hier. Wilt u bijgepraat worden over de diverse zake rondom EMC en ESD? Klik dan hier voor een kosteloos bezoek.