Bluetooth Low Energy Mesh

Bluetooth Low Energy Mesh Door: FHI federatie van technologiebranches

Bij Internet of Things (IoT) kun je niet meer om het energiezuinige Bluetooth Low Energy (BLE) heen. Dit wordt gebruikt om vanuit je mobiele telefoon of tablet (met welk besturingssysteem dan ook) alle mogelijke IoT-apparaten aan te spreken. Van je smartwatch en slimme lamp tot medische technologie en intelligent speelgoed. Daarnaast wordt BLE ingezet bij kleine zenders (beacons) voor bijvoorbeeld doelgerichte reclame-uitingen op mobiele apparaten.

Bij connected lightning kan Bluetooth Mesh perfect zijn grootste voordeel laten zien: de zendtechniek is parallel te gebruiken. In de praktijk houdt dit in dat connected bluetooth-lampen geïnstalleerd kunnen worden die ook de bluetooth zendtechniek voor het gebruik van beacons ondersteunen.

Jurgen van der Kolk van Helvar geeft een lezing waarin hij uitlegt hoe het Bluetooth Low Energy mesh is ontstaan uit de bekende BLE techniek welke al vele jaren beschikbaar is. Niet alleen staat hij stil waarom u moet kiezen voor een mesh-netwerk maar ook waar het goed toepasbaar is. Natuurlijk gaat hij ook in op de voor- en nadelen. Wilt u deze lezing volgen of het hele programma zien? Klikt u dan hier. Via deze link kunt u zich kosteloos registreren voor een bezoek aan de LED conference.