Continuïteit in de schijnwerpers

Continuïteit in de schijnwerpers Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Tijdens het komende IT Infra event is een track gewijd aan continuïteit. Het thema staat al jaren hoog op de agenda en alles wijst er op dat het onderwerp steeds belangrijker wordt. Waarom dat zo is blijkt al snel als naar de het belang van IT voor de gehele samenleving wordt gekeken.

Online is commodity
Vraag aan de consument en ondernemer wat zij belangrijk vinden en de kans is zeer groot dat online beschikbaarheid al snel ter sprake komt. Online is net als water uit de kraan en stroom uit het stopcontact een commodity geworden. We verwachten dat het er altijd is en voldoet aan de kwaliteitseisen. Als een van de drie ontbreekt wordt werken lastiger, bij de langere uitval van twee of meer komt alles onvermijdelijk tot stilstand.

Met redundantie in de connectiviteit en stroomvoorziening, plus de inzet van noodstroom voorzieningen, kunnen incidenten worden opgevangen. Dat hiervan incidenteel gebruik moet worden gemaakt ontgaat de markt in de regel. De dienstverlening gaat immers continue door en dat is het enige dat lijkt te tellen.

Waarom
De vraag waarom we stroom en connectiviteit op een 24/7 basis tot onze beschikking willen hebben wordt weinig gesteld. Voorheen waren comfort en gemak de belangrijkste redenen. Tegenwoordig spelen nog andere zaken. Zonder connectiviteit is er geen transport van data mogelijk. Productieprocessen, de handel en transport kunnen niet zonder data. Dat geldt ook voor de aansturing van verlichtingsinstallaties, stoplichten en bruggen. Letterlijk alles is tegenwoordig afhankelijk van bits en bytes. Uitwijken naar analoge werkwijzen wordt steeds lastiger. De impact van stroomuitval, de wegval van connectiviteit kan echt overweldigend zijn.

Het volgende artikel gaat hierop verder. Geïnteresseerd in deze track of andere onderdelen van het programma? Meld u hier aan voor een gratis bezoek.