Coronavirus vraagt om sterke samenwerking

Coronavirus vraagt om sterke samenwerking Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De afgelopen maanden is een wereldwijde problematiek ontstaan door het coronavirus. In de laatste weken heeft dit ook tot sterke medische, economische en maatschappelijke ontwikkelingen binnen de Benelux geleid. De uitdagingen voor de gezondheid van mensen en de continuïteit van bedrijven en bedrijfsketens vragen om een sterke samenwerking.

Paul Petersen FHI
Paul Petersen
Directeur FHI

Dit is het moment om menselijke waarden en technologische mogelijkheden ten volle te benutten. Werkzaamheden op afstand uitvoeren waar dat kan, professionals niet verenigen als het niet nodig is maar wel verenigd samenwerken in de bedrijfsketens om met elkaar de uitdagingen te overwinnen.

De leden van FHI werken voor bedrijven en organisaties in de kritische infrastructuur. Zowel de zorg, de voedingsmiddelenindustrie als de utiliteiten zijn nu van groot belang. De bijdragen van de wetenschap en de farmacie om medicijnen tegen dit virus te ontwikkelen zijn eveneens cruciaal.

Juist nu is het dus van belang om goed met elkaar mee te denken, om oplossingen voor de concrete problematiek te realiseren. De volksgezondheid staat daarin voorop.